2018-03-13 06:00

2018-03-13 06:00

Byggboom och nedmontering

Insändare:

Man läser om hur servicen urholkas på landsbygdens avfolkningsorter och det är skrämmande.
Men tyvärr tycks detsamma gälla även i kommuner där befolkningen ökar. Ju fler vi blir på Hammarö, desto sämre förutsättningar för oss som bor här.

När vi flyttade till Lövnäs för 20 år sedan kunde vi väl inte ana att vi skulle bli av med såväl vårdcentral som livsmedelsaffärer här. Speciellt inte som invånarantalet växer explosionsartat och skogsområde efter skogsområde skövlas för ny bebyggelse på den här sidan av ön.

Istället för att lägga ner vårdcentralen, när invånarantalet ökar, borde den väl istället kompletterats med tandläkarmottagning? Jag hoppas verkligen att vi åtminstone får hit en ny livsmedelsaffär inom kort, så att vi slipper en vinter till utan.

Att ta sig ända till affärerna på Nolgård utan bil försvåras oerhört av att väghållningen på ön varit sämre än någonsin denna vinter. Det var ju en evinnerlig tur att vi åtminstone får ha kvar grundskolans alla stadier här. Det har varit besvärligt nog för skolbarnen att ta sig till och från skolorna i det väglag vi haft här i vinter.

Varför satsar kommun och landsting inte längre på tillgänglighet enligt närhetsprincipen?

Svårtillgängligt

När vi flyttade till Lövnäs för 20 år sedan kunde vi väl inte ana att vi skulle bli av med såväl vårdcentral som livsmedelsaffärer här. Speciellt inte som invånarantalet växer explosionsartat och skogsområde efter skogsområde skövlas för ny bebyggelse på den här sidan av ön.

Istället för att lägga ner vårdcentralen, när invånarantalet ökar, borde den väl istället kompletterats med tandläkarmottagning? Jag hoppas verkligen att vi åtminstone får hit en ny livsmedelsaffär inom kort, så att vi slipper en vinter till utan.

Att ta sig ända till affärerna på Nolgård utan bil försvåras oerhört av att väghållningen på ön varit sämre än någonsin denna vinter. Det var ju en evinnerlig tur att vi åtminstone får ha kvar grundskolans alla stadier här. Det har varit besvärligt nog för skolbarnen att ta sig till och från skolorna i det väglag vi haft här i vinter.

Varför satsar kommun och landsting inte längre på tillgänglighet enligt närhetsprincipen?

Svårtillgängligt

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.