2018-02-14 11:18

2018-02-14 11:18

Norrstrand väldigt populär stadsdel där många vill bo

Karlstad: Det saknas logik när kommunen resonerar kring vad som passar in var

Säger Karlstadhus vd Janne Gustafsson.

Det är sant att många vill bo på Norrstrand, då det är ett vackert område med relativt låg bebyggelse som harmoniserar med omgivningen och bra med gröna ytor.

Men det som sker nu är betongfyrkanten i åtta våningar på Norrstrandsgatan, nytt höghus på Nobelplan (idag tvåvåningshus), förslag på höghus i korsningen Lagmansgatan /Sunnegatan (idag envåningshus) och det nya höghusprospektet Hörnet Eriksborgsgatan/Norrstrandsgatan (idag tvåvåningshus). För att inte tala om Sundstatorg.

Att dagens byggnad på Eriksborgsgatan/Norrstrandsgatan inte skulle platsa får väl stå för Janne Gustafsson, men från det huset och upp till Lagmansgatan är det 15 hus till i samma byggnadsstil och höjd. I de andra tre väderstrecken är det villabebyggelse. Det är bland annat det som gör Norrstrand populärt.

Nu, i kommunens strävan att nå 100 000 invånare, så inför man ett nytt begrepp: landmärken, det vill säga höghus i låghus/villaområden. Nu har man snart ett landmärke på var tvåhundrade meter, sedan är det ju bara att fylla i med höghus däremellan så har man ändrat karaktären på hela området.

Grönytorna kommer att minska, bland annat för utbyggnaden av förskolan vid Norrstrandsparken. Parkeringsproblemen kommer att öka ytterligare. Norrstrand kommer inte att vara en lika populär stadsdel med alla höghus och minskade grönytor.

Kommunens politiker tycker inte att Lidl:s envåningsbyggnad passar in i Viken då de omkringliggande byggnaderna är så mycket högre. Var är logiken?

Norrstrandare

Det är sant att många vill bo på Norrstrand, då det är ett vackert område med relativt låg bebyggelse som harmoniserar med omgivningen och bra med gröna ytor.

Men det som sker nu är betongfyrkanten i åtta våningar på Norrstrandsgatan, nytt höghus på Nobelplan (idag tvåvåningshus), förslag på höghus i korsningen Lagmansgatan /Sunnegatan (idag envåningshus) och det nya höghusprospektet Hörnet Eriksborgsgatan/Norrstrandsgatan (idag tvåvåningshus). För att inte tala om Sundstatorg.

Att dagens byggnad på Eriksborgsgatan/Norrstrandsgatan inte skulle platsa får väl stå för Janne Gustafsson, men från det huset och upp till Lagmansgatan är det 15 hus till i samma byggnadsstil och höjd. I de andra tre väderstrecken är det villabebyggelse. Det är bland annat det som gör Norrstrand populärt.

Nu, i kommunens strävan att nå 100 000 invånare, så inför man ett nytt begrepp: landmärken, det vill säga höghus i låghus/villaområden. Nu har man snart ett landmärke på var tvåhundrade meter, sedan är det ju bara att fylla i med höghus däremellan så har man ändrat karaktären på hela området.

Grönytorna kommer att minska, bland annat för utbyggnaden av förskolan vid Norrstrandsparken. Parkeringsproblemen kommer att öka ytterligare. Norrstrand kommer inte att vara en lika populär stadsdel med alla höghus och minskade grönytor.

Kommunens politiker tycker inte att Lidl:s envåningsbyggnad passar in i Viken då de omkringliggande byggnaderna är så mycket högre. Var är logiken?

Norrstrandare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.