2018-02-12 06:00

2018-02-12 06:00

Skutbergspolitiken påminner om Kalle Anka

Insändare:

Politiker i Karlstad uttalade sig i NWT den 28 dec 2017: ”Vi driver inte Mumin”, och jag ställde mig redan då frågan: vem är det då som driver Mumin?

Det var liksom som i Kalle Anka på julafton, när Långben, från att ha suttit vid ratten, hoppade in i husvagnen bakom och Musse Pigg efter en stund frågade: ”Vem det är som kör? Kalle Anka upprepade frågan: ”Ja vem är det som kör egentligen?” och Långben svarade: ”Det är ju jag som kör”, men tittade samtidigt ut och konstaterade att han faktiskt inte gjorde det. Det var tomt på förarplatsen.

Eftersom de flesta av oss karlstadsbor inte drev Mumin och tydligen inte heller våra politiker, vem var det då som drev Mumin? Om det inte var våra politiker som ”körde” (läs: styrde) i Karlstads kommun, fanns det ju uppenbarligen inte heller någon vid ratten!

Vilka kan då säkerställa att inte Karlstads kommun kör av vägen och kraschar?

Och nu, helt plötsligt, efter Bo Landins agerande, fälls kommentaren från kommunpolitiker:

”Tala inte om för oss hur vi ska styra Karlstad”. Vad ska man egentligen tro?

Precis som i fredagskvällens TV- program På spåret, ställer jag mig frågan: Vart är vi på väg?

Jag ser med oro på utvecklingen.

De flesta uppskattar den svenska demokratin, dess yttrandefrihet, åsiktsfrihet, och så vidare, men alla har väl hört uttrycket att ”makt korrumperar”? Att fördöma och inte tolerera andras åsikter är något man tror bara förekommer i diktaturer.

I den smarta teknologins utvecklande värld, med bland annat självstyrande bilar, hur vore det att avveckla alla politiker och införa självstyrande kommuner?

En som vill värna Karlstads bästa

Det var liksom som i Kalle Anka på julafton, när Långben, från att ha suttit vid ratten, hoppade in i husvagnen bakom och Musse Pigg efter en stund frågade: ”Vem det är som kör? Kalle Anka upprepade frågan: ”Ja vem är det som kör egentligen?” och Långben svarade: ”Det är ju jag som kör”, men tittade samtidigt ut och konstaterade att han faktiskt inte gjorde det. Det var tomt på förarplatsen.

Eftersom de flesta av oss karlstadsbor inte drev Mumin och tydligen inte heller våra politiker, vem var det då som drev Mumin? Om det inte var våra politiker som ”körde” (läs: styrde) i Karlstads kommun, fanns det ju uppenbarligen inte heller någon vid ratten!

Vilka kan då säkerställa att inte Karlstads kommun kör av vägen och kraschar?

Och nu, helt plötsligt, efter Bo Landins agerande, fälls kommentaren från kommunpolitiker:

”Tala inte om för oss hur vi ska styra Karlstad”. Vad ska man egentligen tro?

Precis som i fredagskvällens TV- program På spåret, ställer jag mig frågan: Vart är vi på väg?

Jag ser med oro på utvecklingen.

De flesta uppskattar den svenska demokratin, dess yttrandefrihet, åsiktsfrihet, och så vidare, men alla har väl hört uttrycket att ”makt korrumperar”? Att fördöma och inte tolerera andras åsikter är något man tror bara förekommer i diktaturer.

I den smarta teknologins utvecklande värld, med bland annat självstyrande bilar, hur vore det att avveckla alla politiker och införa självstyrande kommuner?

En som vill värna Karlstads bästa

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.