2018-01-12 06:00

2018-01-12 06:00

Allt stöd åt de kämpande

BB-krisen: Är det egentligen politikerna det är synd om?

Efter att ha sett Uppdrag Gransknings snyftreportage om nedläggningen av BB i Sollefteå så har vi fått lära oss att de som det EGENTLIGEN är synd om tydligen är de ansvariga politikerna? I statstelevision misstänkliggörs alltså befolkningen som protesterar mot beslutet som hotfulla våldsverkare, allt inlindat i ett snack om ”hot mot demokratin”.

Hotet mot demokratin är i detta fallet att makten, mot befolkningens vilja, lägger ned något så grundläggande som ett sjukhus. När någon väl dör som konsekvens så kan man ju fortsätta prata om ”att det är såhär demokrati fungerar” och att ”politikerna bara gör sitt jobb”.

Ingen ska tvingas riskera att förlösa sitt barn i en bil ett tiotal mil från närmsta sjukhus! Allt stöd åt de kämpande i Ådalen!

John H

Efter att ha sett Uppdrag Gransknings snyftreportage om nedläggningen av BB i Sollefteå så har vi fått lära oss att de som det EGENTLIGEN är synd om tydligen är de ansvariga politikerna? I statstelevision misstänkliggörs alltså befolkningen som protesterar mot beslutet som hotfulla våldsverkare, allt inlindat i ett snack om ”hot mot demokratin”.

Hotet mot demokratin är i detta fallet att makten, mot befolkningens vilja, lägger ned något så grundläggande som ett sjukhus. När någon väl dör som konsekvens så kan man ju fortsätta prata om ”att det är såhär demokrati fungerar” och att ”politikerna bara gör sitt jobb”.

Ingen ska tvingas riskera att förlösa sitt barn i en bil ett tiotal mil från närmsta sjukhus! Allt stöd åt de kämpande i Ådalen!

John H

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.