2018-01-12 06:00

2018-01-12 06:00

Alla människors lika värde

POLITIK

De allra flesta är väl rörande överens om att alla människor har samma värde och att det är viktigt att stå upp för åsiktsfrihet och religionsfrihet. Det är när åsikter och tro övergår till hets och illvilliga handlingar som vi måste reagera och inte bara titta på.

En grupp som det verkar vara helt ok att hetsa mot är sverigedemokrater, läste idag att en annan politiker föreslog skyddsjakt mot dem. Förra julen fick de inte äta julbord på vissa restauranger. Vissa riksdagspolitiker vill inte ta i hand, inte sitta bredvid med mera. Alla som ställer upp på denna diskriminering kanske gör så att sverigedemokrater blir likställda med andra diskriminerade som samer och romer. Om de har så farliga åsikter varför inte ta debatten offentligt så avslöjas det nog ganska omgående.

Väniviken

De allra flesta är väl rörande överens om att alla människor har samma värde och att det är viktigt att stå upp för åsiktsfrihet och religionsfrihet. Det är när åsikter och tro övergår till hets och illvilliga handlingar som vi måste reagera och inte bara titta på.

En grupp som det verkar vara helt ok att hetsa mot är sverigedemokrater, läste idag att en annan politiker föreslog skyddsjakt mot dem. Förra julen fick de inte äta julbord på vissa restauranger. Vissa riksdagspolitiker vill inte ta i hand, inte sitta bredvid med mera. Alla som ställer upp på denna diskriminering kanske gör så att sverigedemokrater blir likställda med andra diskriminerade som samer och romer. Om de har så farliga åsikter varför inte ta debatten offentligt så avslöjas det nog ganska omgående.

Väniviken

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.