2017-11-14 06:00

2017-11-14 06:00

Ful taktik av Sunne kommun

Insändare:

Just nu händer mycket i Bäckalund.

I radio säger kommunchefen att de har lyssnat på föräldrarnas kritik och tillsatt åtgärder. Det är i och för sig sant, dock är många åtgärder pensionerade lärare. Inte så långsiktigt.

Kommunchefen berättar också om att lärare blivit anonymt telefonhotade samt att rektor hotats av en förälder som skulle sagt att ett rent helvete skulle bryta ut.

Det är konstigt eftersom kommunchefen själv säger att rektorn ej tolkat det som ett hot. Den förälder som besökte rektorn tyckte mötet var trevligt och att rektorn upplevdes som sympatisk. När föräldern sedan skulle gå från skolan erbjöd rektorn hembakade wienerbröd och kaffe.

Är det inte lite märkligt att rektorn erbjuder fika efter mötet om hon nu blivit hotad?

Kommunchefen säger också att de vill ligga steget före oss föräldrar och det ska vara anledningen till att de går ut i media med detta. Vi tycker det är ett mycket fult spel kommunen använder sig av då de knyter an hoten till oss föräldrar.

Vi ser det som helt oacceptabelt att peka ut oss utan saklig grund, i tidningar och radio. Detta bör betraktas som förtal.

Eftersom vi sedan skolstart tagit lärarnas parti så ser vi för första gången att kommunen agerar rationellt med att bland annat polisanmäla hoten. Om en förundersökning inleds kommer den med största sannolikhet att påvisa alla fel som kommunen kommit undan med hittills samt att den som är ansvarig för hotet kommer att ställas inför rätta.

Föräldrarna

I radio säger kommunchefen att de har lyssnat på föräldrarnas kritik och tillsatt åtgärder. Det är i och för sig sant, dock är många åtgärder pensionerade lärare. Inte så långsiktigt.

Kommunchefen berättar också om att lärare blivit anonymt telefonhotade samt att rektor hotats av en förälder som skulle sagt att ett rent helvete skulle bryta ut.

Det är konstigt eftersom kommunchefen själv säger att rektorn ej tolkat det som ett hot. Den förälder som besökte rektorn tyckte mötet var trevligt och att rektorn upplevdes som sympatisk. När föräldern sedan skulle gå från skolan erbjöd rektorn hembakade wienerbröd och kaffe.

Är det inte lite märkligt att rektorn erbjuder fika efter mötet om hon nu blivit hotad?

Kommunchefen säger också att de vill ligga steget före oss föräldrar och det ska vara anledningen till att de går ut i media med detta. Vi tycker det är ett mycket fult spel kommunen använder sig av då de knyter an hoten till oss föräldrar.

Vi ser det som helt oacceptabelt att peka ut oss utan saklig grund, i tidningar och radio. Detta bör betraktas som förtal.

Eftersom vi sedan skolstart tagit lärarnas parti så ser vi för första gången att kommunen agerar rationellt med att bland annat polisanmäla hoten. Om en förundersökning inleds kommer den med största sannolikhet att påvisa alla fel som kommunen kommit undan med hittills samt att den som är ansvarig för hotet kommer att ställas inför rätta.

Föräldrarna

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.