2017-11-14 06:00

2017-11-14 06:00

Elbilar är en nödvändighet

Insändare: Replik till signaturen Landsbygdsbo (NWT 28/10)

Jag håller inte med om att bidrag till elbilar skulle vara ”överklasspolitik”.

Jag har inte heller råd att köpa en elbil i nuläget, men jag vill gärna få råd med det så småningom. När elbilarna blir billigare kommer fler elbilar snabbare ut på andrahandsmarknaden. Och förhoppningsvis blir även andrahandspriset billigare när nypriset blir det.

Och oavsett hur länge det dröjer innan jag själv har råd, så vill jag att så många som möjligt byter fossilbränslebilar mot mer klimatvänliga bilar. Här i Nordvärmland ska vi ha riktiga vintrar med snö. Det kommer vi inte att ha i framtiden, om klimatutsläppen fortsätter som nu.

Sverige kanske är en droppe i världens utsläpp, men per invånare släpper vi svenskar ut mer än de flesta andra. Vi måste hjälpa till, var och en efter sin förmåga, att hejda klimatförändringen. Och billigare elbilar gör att fler får förmågan att köra bil utan avgaser.

Det är bra för oss alla.

Birgitta Karstensson

Likenäs

Jag har inte heller råd att köpa en elbil i nuläget, men jag vill gärna få råd med det så småningom. När elbilarna blir billigare kommer fler elbilar snabbare ut på andrahandsmarknaden. Och förhoppningsvis blir även andrahandspriset billigare när nypriset blir det.

Och oavsett hur länge det dröjer innan jag själv har råd, så vill jag att så många som möjligt byter fossilbränslebilar mot mer klimatvänliga bilar. Här i Nordvärmland ska vi ha riktiga vintrar med snö. Det kommer vi inte att ha i framtiden, om klimatutsläppen fortsätter som nu.

Sverige kanske är en droppe i världens utsläpp, men per invånare släpper vi svenskar ut mer än de flesta andra. Vi måste hjälpa till, var och en efter sin förmåga, att hejda klimatförändringen. Och billigare elbilar gör att fler får förmågan att köra bil utan avgaser.

Det är bra för oss alla.

Birgitta Karstensson

Likenäs

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.