2017-11-13 06:00

2017-11-13 06:00

KBAB är ålagda att ge förtur

Insändare: Replik till signaturen JS gällande ”Förtur till bostad” (NWT 9/11)

KBAB har under perioden 2017-2018 tilldelats ett särskilt bostadssocialt uppdrag vilket innebär att ett antal lägenheter skall tilldelas karlstadsbor med olika former av sociala behov, bland annat nyanlända som flytt från krig och oroligheter runt om i världen.

De lägenheter som inte går till det bostadssociala arbetet läggs ut i vårt marknadssystem där alla kan söka. Tyvärr är det ett hårt tryck på bostadsmarknaden och det märks även hos oss. Vi har idag cirka 16 000 personer registrerade som sökande och hittills i år har ungefär 500 lägenheter blivit lediga vilket leder till många sökande på varje lägenhet.

Vi hoppas dock att all byggnation som sker runt om i Karlstad ska kunna hjälpa till att lätta på trycket så att det ska gå snabbare att få en lägenhet både hos oss men också hos andra bostadsbolag.

Karin Jonsell

Avdelningschef för marknad och kund, KBAB

De lägenheter som inte går till det bostadssociala arbetet läggs ut i vårt marknadssystem där alla kan söka. Tyvärr är det ett hårt tryck på bostadsmarknaden och det märks även hos oss. Vi har idag cirka 16 000 personer registrerade som sökande och hittills i år har ungefär 500 lägenheter blivit lediga vilket leder till många sökande på varje lägenhet.

Vi hoppas dock att all byggnation som sker runt om i Karlstad ska kunna hjälpa till att lätta på trycket så att det ska gå snabbare att få en lägenhet både hos oss men också hos andra bostadsbolag.

Karin Jonsell

Avdelningschef för marknad och kund, KBAB

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.