2017-10-19 06:00

2017-10-19 06:00

Fundera inte, hör av dig!

Insändare: Svar till signaturen Fundersam kvinna (NWT 16/10)

Historiskt har byggbranschen varit konservativ, manlig och med en machokultur. Det har också varit fysiskt slitsamt och tyvärr en olycksdrabbad bransch, vilket inte främjat kvinnors intresse.

Det ändrar sig sakta på flera sätt men branschen har fortsatt svårt att locka till sig kvinnor och speciellt svårt är det på hantverkarsidan. På Peab har vi exempelvis bara en kvinna av cirka 160 hantverkare. Måleriföretagen har nog lyckats bäst då vi ser fler kvinnor i den rollen ute på byggena. Inom tjänstemannayrken har vi nått längre, där är var femte medarbetare en kvinna.

Peab jobbar aktivt med att nå bättre jämställdhet och mångfald genom utbildning, aktiviteter och i rekryteringssammanhang. Som en samhällsbyggare engagerar vi oss på många olika sätt där vi som enda byggföretag har egna gymnasieskolor inom området. Vi ingår också i regeringens 100-klubbs satsning för nyanlända. Vi vill gärna ha fler kvinnor till Peab och våra andra koncernföretag som verkar inom branschen. Ta kontakt med oss!

Lars-Erik Magnusson

Personalchef

Det ändrar sig sakta på flera sätt men branschen har fortsatt svårt att locka till sig kvinnor och speciellt svårt är det på hantverkarsidan. På Peab har vi exempelvis bara en kvinna av cirka 160 hantverkare. Måleriföretagen har nog lyckats bäst då vi ser fler kvinnor i den rollen ute på byggena. Inom tjänstemannayrken har vi nått längre, där är var femte medarbetare en kvinna.

Peab jobbar aktivt med att nå bättre jämställdhet och mångfald genom utbildning, aktiviteter och i rekryteringssammanhang. Som en samhällsbyggare engagerar vi oss på många olika sätt där vi som enda byggföretag har egna gymnasieskolor inom området. Vi ingår också i regeringens 100-klubbs satsning för nyanlända. Vi vill gärna ha fler kvinnor till Peab och våra andra koncernföretag som verkar inom branschen. Ta kontakt med oss!

Lars-Erik Magnusson

Personalchef

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.