2017-10-13 06:00

2017-10-13 06:00

Hammarö måste ändra kurs

Insändare:

Vi bor i en unik skärgårdskommun, där såväl yta som natur är begränsad.

En ömsint vaksamhet borde vara på plats men icke, här smäller man upp svulstiga bostadsområden där ingen hänsyn tagits till omgivande miljö. Vackra svampskogar mejas ner, berg sprängs, myrmarker fylls igen, malplacerade villaområden ersätter det vackert unika. Förfulandet av Hammarö kommun pågår för fullt.

Nu är det dags att sätta ner foten. Se till det vackra och unika som ännu finns här. Hammarö kommun, hejda er framfart, slå av på takten!

Vi som redan bor här vill ha kvar något av idyllen. Allt kan inte få handla om pengar.

Skolan är ett annat sorgebarn. Vi hörde tidigare till de skolutvecklingskommuner där kompetens bland personal och uppfyllda elevbehov var diamanterna i kronan. Specialinsatser fick med alla elever på kunskapståget. Storleken på klasserna hölls nere och skolan skulle vara en plats för alla, men nu lutar man sig tillbaka. ”Vi har varit där, i framkant, och kan ta lite tillbakagång”. Gruppstorleken i klasserna ökar, specialkompetensen är obefintlig eller smetas ut till oigenkännlighet.

Sjuåringar kommer hem med huvudvärk, eftersom ljudnivån är alltför hög. Det borde vara våra sjuåringars lyckligaste skoltid och vad som händer med inlärningen under sådana förhållanden förstår vi alla.

Pedagoger och skolledare har tappat greppet. Våra barn är vår framtid och värda alla insatser, såväl de barn som behöver utmaningar, som de som behöver extra mycket träning. Skolan ska vara till för alla.

Slutligen barnomsorgen i Hammarö kommun, där man på en förskola mörkade mätningarna av svartmögel, trots att vi alla kände en stark stickande lukt vid hämtning /lämning av våra minsta. Nu har man förstått att det inte längre går att dölja sanningen, man har löst det provisoriskt med att sprida ut våra små till andra enheter, där även Folkets hus används, under tiden som nya lokaler färdigställs.

Jag hoppas att ni skäms, ni barnomsorgsansvariga som försökte dölja sanningen.

Vi ser alla fram emot en kursändring som kommer att gynna alla.

Tilda

En ömsint vaksamhet borde vara på plats men icke, här smäller man upp svulstiga bostadsområden där ingen hänsyn tagits till omgivande miljö. Vackra svampskogar mejas ner, berg sprängs, myrmarker fylls igen, malplacerade villaområden ersätter det vackert unika. Förfulandet av Hammarö kommun pågår för fullt.

Nu är det dags att sätta ner foten. Se till det vackra och unika som ännu finns här. Hammarö kommun, hejda er framfart, slå av på takten!

Vi som redan bor här vill ha kvar något av idyllen. Allt kan inte få handla om pengar.

Skolan är ett annat sorgebarn. Vi hörde tidigare till de skolutvecklingskommuner där kompetens bland personal och uppfyllda elevbehov var diamanterna i kronan. Specialinsatser fick med alla elever på kunskapståget. Storleken på klasserna hölls nere och skolan skulle vara en plats för alla, men nu lutar man sig tillbaka. ”Vi har varit där, i framkant, och kan ta lite tillbakagång”. Gruppstorleken i klasserna ökar, specialkompetensen är obefintlig eller smetas ut till oigenkännlighet.

Sjuåringar kommer hem med huvudvärk, eftersom ljudnivån är alltför hög. Det borde vara våra sjuåringars lyckligaste skoltid och vad som händer med inlärningen under sådana förhållanden förstår vi alla.

Pedagoger och skolledare har tappat greppet. Våra barn är vår framtid och värda alla insatser, såväl de barn som behöver utmaningar, som de som behöver extra mycket träning. Skolan ska vara till för alla.

Slutligen barnomsorgen i Hammarö kommun, där man på en förskola mörkade mätningarna av svartmögel, trots att vi alla kände en stark stickande lukt vid hämtning /lämning av våra minsta. Nu har man förstått att det inte längre går att dölja sanningen, man har löst det provisoriskt med att sprida ut våra små till andra enheter, där även Folkets hus används, under tiden som nya lokaler färdigställs.

Jag hoppas att ni skäms, ni barnomsorgsansvariga som försökte dölja sanningen.

Vi ser alla fram emot en kursändring som kommer att gynna alla.

Tilda

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.