2017-10-10 06:00

2017-10-10 06:00

Grönyta eller p-plats?

Insändare:

Apropå moral, värdegrund och hur grönytor tas i anspråk och förstörs.

Här följer en illustration och möjlig konsekvens av förhastade och icke förankrade politiska beslut. Ungefär så här illa kan det komma se ut när fotbollsplanerna på Skutberget förvandlas till parkeringsplatser för Muminland.

Att då som Per Samuel Nisser påstå att ”Anläggningen kommer smälta väldigt bra in i naturen. (...) Det finns många missuppfattningar att Skutberget ska förändras och så vidare. Men så är det inte. Vi ska kombinera det här.” (NWT 29 augusti) känns ungefär lika begåvat och genomtänkt som att hävda att strecken på cykelbanan till Skåre är konst. Eller faktiskt ännu värre.

Det blir en negativ och oåterkallelig åverkan på friluftsområdet om detta vansinne realiseras. En övertydlig underton av lika delar folkligt förakt och kommunal fåfänga präglar denna redan från början befängda idé.

Naturen är ingen handelsvara

Här följer en illustration och möjlig konsekvens av förhastade och icke förankrade politiska beslut. Ungefär så här illa kan det komma se ut när fotbollsplanerna på Skutberget förvandlas till parkeringsplatser för Muminland.

Att då som Per Samuel Nisser påstå att ”Anläggningen kommer smälta väldigt bra in i naturen. (...) Det finns många missuppfattningar att Skutberget ska förändras och så vidare. Men så är det inte. Vi ska kombinera det här.” (NWT 29 augusti) känns ungefär lika begåvat och genomtänkt som att hävda att strecken på cykelbanan till Skåre är konst. Eller faktiskt ännu värre.

Det blir en negativ och oåterkallelig åverkan på friluftsområdet om detta vansinne realiseras. En övertydlig underton av lika delar folkligt förakt och kommunal fåfänga präglar denna redan från början befängda idé.

Naturen är ingen handelsvara

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.