2017-10-07 06:00

2017-10-07 06:00

Har krögarna egen gräddfil?

KARLSTAD: Irriterad på uteserveringar som står kvar

Jag blir så fascinerad över hur krögarnäringen tydligen fått en särställning i vår kommun, men det tycks de tyvärr ha fått och det är bara att gratulera dem till att de lyckats med detta.

Vi har i vår kommun en policy för uteserveringar, när man läser policyn och jämför med hur det är, och speciellt på KungsgataN, då är det inte mycket som stämmer överens.

Några exempel:

1. ”Det är viktigt att uteserveringen är placerad på ett sådant sätt att den inte hindrar framkomligheten för till exempel varuleveranser, gång- och cykeltrafik eller räddningstjänsten.”

På Kungsgatan så står burarna på rad och så tätt så jag svårligen kan tänka mig att Räddningstjänsten är helnöjda med situationen om det skulle uppstå brand i husen som ligger efter Kungsgatan. Men det är klart, man kan ju kasta öl på elden.

2. ”Tillståndstiden eller säsongen för uteserveringar är mellan 1 april och 1 oktober. När tillståndet för den tillfälliga serveringen upphört ska allt som tillhör serveringen tas bort och området ska städas. Inga undantag medges som innebär att markisställningar, installationer för el, vvs eller andra anordningar som tillhör uteserveringen får vara kvar när tiden för tillståndet har passerat.”

I dag, i skrivande stund så är det den 4 oktober, och burarna på Kungsgatan är fortfarande inte borta. Det var likadant föregående år, och min fundering är vad får krögarna för böter som bevisligen väntar med att demontera ner ”uteplatsen” förrän datumet infaller då allt redan ska vara borta?

Har man den stora oturen att komma 15–20 minuter för sent till bilen efter att tiden gått ut i parkeringsautomaten, så är det i princip likställt med en bot på 200 kr. Jag har inte fått parkeringsböter, men liknelsen är ganska så intressant då båda har gjort överträdelser, men jag misstänker att det bara är en av de båda ovan nämnda exemplen som straffas.

En tagen policy i Karlstads kommun, ska inte den följas? Eller beror det på ”vem” som bryter den hur viktig efterföljandet är? Krögare som upptar platsen upp till en vecka efter att tillståndet gått ut – är det ok Karlstads kommun?

Trött på särbehandlingar

 

Vi har i vår kommun en policy för uteserveringar, när man läser policyn och jämför med hur det är, och speciellt på KungsgataN, då är det inte mycket som stämmer överens.

Några exempel:

1. ”Det är viktigt att uteserveringen är placerad på ett sådant sätt att den inte hindrar framkomligheten för till exempel varuleveranser, gång- och cykeltrafik eller räddningstjänsten.”

På Kungsgatan så står burarna på rad och så tätt så jag svårligen kan tänka mig att Räddningstjänsten är helnöjda med situationen om det skulle uppstå brand i husen som ligger efter Kungsgatan. Men det är klart, man kan ju kasta öl på elden.

2. ”Tillståndstiden eller säsongen för uteserveringar är mellan 1 april och 1 oktober. När tillståndet för den tillfälliga serveringen upphört ska allt som tillhör serveringen tas bort och området ska städas. Inga undantag medges som innebär att markisställningar, installationer för el, vvs eller andra anordningar som tillhör uteserveringen får vara kvar när tiden för tillståndet har passerat.”

I dag, i skrivande stund så är det den 4 oktober, och burarna på Kungsgatan är fortfarande inte borta. Det var likadant föregående år, och min fundering är vad får krögarna för böter som bevisligen väntar med att demontera ner ”uteplatsen” förrän datumet infaller då allt redan ska vara borta?

Har man den stora oturen att komma 15–20 minuter för sent till bilen efter att tiden gått ut i parkeringsautomaten, så är det i princip likställt med en bot på 200 kr. Jag har inte fått parkeringsböter, men liknelsen är ganska så intressant då båda har gjort överträdelser, men jag misstänker att det bara är en av de båda ovan nämnda exemplen som straffas.

En tagen policy i Karlstads kommun, ska inte den följas? Eller beror det på ”vem” som bryter den hur viktig efterföljandet är? Krögare som upptar platsen upp till en vecka efter att tillståndet gått ut – är det ok Karlstads kommun?

Trött på särbehandlingar

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.