2017-09-13 06:00

2017-09-13 06:00

Extra tillsyn på Källans äldreboende

Äldreomsorg: Svar till Håkan Tivemark (NWT 11/9)

Vi ser allvarligt på de synpunkter som lyfts fram kring ett av våra servicehus.

Vi lyssnar gärna på synpunkter och tar gärna till oss idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Vi arbetar alltid för att erbjuda en god vård och omsorg och kommer nu att göra en extra tillsyn av Källan för att undersöka om det finns brister som vi behöver rätta till.

Det är viktigt att kunna erbjuda en mångfald av aktiviteter och ta hänsyn till respektive boendes individuella behov. Det är många boende som uppskattar de aktiviteter vi erbjuder idag men vi tar tacksamt emot idéer på förändrat utbud. Vi har kostråd där det är möjligt att påverka utbudet av mat.

Det är naturligtvis förbjudet att röka i matsalen och i övriga gemensamma lokaler på Källan. Vi har tyvärr inte möjligheten att förbjuda rökning i den egna lägenhet då vi inte är fastighetsägare.

Vi tycker att det är en bra idé att ha samrådsmöten kontinuerligt med våra boende i fler frågor än vad vi har idag och vi kommer därför bjuda in till sådana. Vi kommer också bjuda in till enskilt möte med direkt berörda.

Jenny Sundqvist

Verksamhetschef vårdboende

Vi lyssnar gärna på synpunkter och tar gärna till oss idéer på hur vi kan förbättra vår verksamhet. Vi arbetar alltid för att erbjuda en god vård och omsorg och kommer nu att göra en extra tillsyn av Källan för att undersöka om det finns brister som vi behöver rätta till.

Det är viktigt att kunna erbjuda en mångfald av aktiviteter och ta hänsyn till respektive boendes individuella behov. Det är många boende som uppskattar de aktiviteter vi erbjuder idag men vi tar tacksamt emot idéer på förändrat utbud. Vi har kostråd där det är möjligt att påverka utbudet av mat.

Det är naturligtvis förbjudet att röka i matsalen och i övriga gemensamma lokaler på Källan. Vi har tyvärr inte möjligheten att förbjuda rökning i den egna lägenhet då vi inte är fastighetsägare.

Vi tycker att det är en bra idé att ha samrådsmöten kontinuerligt med våra boende i fler frågor än vad vi har idag och vi kommer därför bjuda in till sådana. Vi kommer också bjuda in till enskilt möte med direkt berörda.

Jenny Sundqvist

Verksamhetschef vårdboende

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.