2017-09-12 06:00

2017-09-12 06:00

Dålig sjuktransport

Servicetrafiken

Den 22 augusti åkte jag tåg ner till Hässleholms lasarett.

Skulle göra en höftoperation. Gjorde operationen. Den 24 augusti ringde avdelningssköterskan och bokade en hemresa för mig till Ransäter. Får ett besked att det kommer en bil och hämtar mig den 25 augusti Kl. 15.30.

Klockan 16 kommer chauffören upp till avdelningen och hjälper mig. När resan börjar säger chauffören att han inte kan köra mig hela vägen till Ransäter, för hans arbetstid tillåter inte det, han fick körningen så sent.

Under resans gång ringer han tre gånger till trafikledningen och påpekar att han inte kan köra mig till Ransäter, utan måste få avlösning. Han känner sig lättad när han avslutar samtalet.

I stället för att köra mig till Ransäter kör han till Keolis depå i Karlstad. Han ber mig vänta i bilen och går in till trafikledningen. Han kommer ut och säger att det finns ingen avlösning. Då jag frågar hur de då tänker göra går han in igen. Jag ser två från trafikledningen sitta med armarna bakom huvudet helt obesvärade. Jag stapplar in till trafikledningen med mina kryckor och frågar hur jag skall komma hem, så har de ingen som kan köra.

När jag påpekar att det här var bestämt på förmiddagen dagen innan, och säger att de har haft tid på sig att planera, rycks det på axlarna. Då kommer det in en annan förare, som har en annan tjänst, och han blir då beordrad att köra mig hem till Ransäter.

Vi började resan klockan 16 på eftermiddagen, och jag kommer hem 22.30. Kan man kalla det för en sjuktransport? Vore tacksam för ett svar från Keolis. Vill nämna att han som kört mig från Hässleholm skämdes verkligen för Keolis agerande.

Björn Bäckström

 

Skulle göra en höftoperation. Gjorde operationen. Den 24 augusti ringde avdelningssköterskan och bokade en hemresa för mig till Ransäter. Får ett besked att det kommer en bil och hämtar mig den 25 augusti Kl. 15.30.

Klockan 16 kommer chauffören upp till avdelningen och hjälper mig. När resan börjar säger chauffören att han inte kan köra mig hela vägen till Ransäter, för hans arbetstid tillåter inte det, han fick körningen så sent.

Under resans gång ringer han tre gånger till trafikledningen och påpekar att han inte kan köra mig till Ransäter, utan måste få avlösning. Han känner sig lättad när han avslutar samtalet.

I stället för att köra mig till Ransäter kör han till Keolis depå i Karlstad. Han ber mig vänta i bilen och går in till trafikledningen. Han kommer ut och säger att det finns ingen avlösning. Då jag frågar hur de då tänker göra går han in igen. Jag ser två från trafikledningen sitta med armarna bakom huvudet helt obesvärade. Jag stapplar in till trafikledningen med mina kryckor och frågar hur jag skall komma hem, så har de ingen som kan köra.

När jag påpekar att det här var bestämt på förmiddagen dagen innan, och säger att de har haft tid på sig att planera, rycks det på axlarna. Då kommer det in en annan förare, som har en annan tjänst, och han blir då beordrad att köra mig hem till Ransäter.

Vi började resan klockan 16 på eftermiddagen, och jag kommer hem 22.30. Kan man kalla det för en sjuktransport? Vore tacksam för ett svar från Keolis. Vill nämna att han som kört mig från Hässleholm skämdes verkligen för Keolis agerande.

Björn Bäckström

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.