2017-09-11 06:00

2017-09-11 07:25

Skendemokrati i Mumindalen

Skutberget:

Skendemokrati, det är vad det handlar om, när kommunen så flott erbjuder oss att få bli delaktiga i vad som ska ske med Skutberget framöver.

Men det vi får tycka till om är ett stympat Skutberget, som utgörs av knappt 60 procent av den strandnära ytan. Drygt 40 procent av den strandnära delen har kommunen avsatt till ett Muminland, som vi inte får ha några synpunkter på. Detta område är av många betraktat som den finaste delen, där den lilla skyddade viken med badstrand och badbrygga finns, som är speciellt omtyckt av barnfamiljer. Området med motionscentralen och ytterligare en bit bortanför, hör också till Mumindelen.

Skutberget, vårt gemensamma paradis, fritt och öppet för alla, unga och gamla, kvinnor och män, svenskar och nysvenskar. Gäster från när och fjärran, är välkomna att njuta tillsammans med oss av den fria och underbara naturen på Skutberget – vår skatt!

Gott folk! Inte ska vi väl låta politiker och kommersiella företag få ta detta ifrån oss? Detta är vårt andningshål och vår oas, som så väl behövs i dessa stressiga tider med ständiga förtätningar, som inkräktar på våra grönområden.

Detta är vårt, för oss tillsammans, för våra barn och barnbarn och kommande generationer!

 

Monika Persson

 

Men det vi får tycka till om är ett stympat Skutberget, som utgörs av knappt 60 procent av den strandnära ytan. Drygt 40 procent av den strandnära delen har kommunen avsatt till ett Muminland, som vi inte får ha några synpunkter på. Detta område är av många betraktat som den finaste delen, där den lilla skyddade viken med badstrand och badbrygga finns, som är speciellt omtyckt av barnfamiljer. Området med motionscentralen och ytterligare en bit bortanför, hör också till Mumindelen.

Skutberget, vårt gemensamma paradis, fritt och öppet för alla, unga och gamla, kvinnor och män, svenskar och nysvenskar. Gäster från när och fjärran, är välkomna att njuta tillsammans med oss av den fria och underbara naturen på Skutberget – vår skatt!

Gott folk! Inte ska vi väl låta politiker och kommersiella företag få ta detta ifrån oss? Detta är vårt andningshål och vår oas, som så väl behövs i dessa stressiga tider med ständiga förtätningar, som inkräktar på våra grönområden.

Detta är vårt, för oss tillsammans, för våra barn och barnbarn och kommande generationer!

 

Monika Persson

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.