2017-09-11 06:00

2017-09-11 06:00

Oktoberfest har inga specialregler

INSÄNDARE: Torghandel

Svar till Leif (NWT 5/9)

Du har helt rätt i att samma regler ska gälla oavsett vad för slags torghandel som bedrivs. Därför ställde vi samma krav på de som anordnade Oktoberfest. I deras tillstånd stod det att de enbart fick parkera sina personbilar och lastbilar på torget när de lastar på och av. Annars skulle de parkera vid Bilan, där övriga torghandlare också hänvisas.

Vissa torghandlare har matvagnar och eftersom de bedriver verksamheten från matvagnen så är det tillåtet för dem att stå på torget. Om någon torghandlare inte följer villkoren i tillståndet så är det en uppgift för polisen att reda ut.

Anledningen till att vi inte tillåter parkering på torget är självklart inte för att ställa till problem för torghandlarna. Utan det är av hänsyn till personer med en funktionsnedsättning eller synnedsättning som kan få problem att ta sig fram ifall det står bilar och lastbilar parkerade på gågator och torg.

Stefan Björkman

gatuingenjör, Karlstads kommun

Du har helt rätt i att samma regler ska gälla oavsett vad för slags torghandel som bedrivs. Därför ställde vi samma krav på de som anordnade Oktoberfest. I deras tillstånd stod det att de enbart fick parkera sina personbilar och lastbilar på torget när de lastar på och av. Annars skulle de parkera vid Bilan, där övriga torghandlare också hänvisas.

Vissa torghandlare har matvagnar och eftersom de bedriver verksamheten från matvagnen så är det tillåtet för dem att stå på torget. Om någon torghandlare inte följer villkoren i tillståndet så är det en uppgift för polisen att reda ut.

Anledningen till att vi inte tillåter parkering på torget är självklart inte för att ställa till problem för torghandlarna. Utan det är av hänsyn till personer med en funktionsnedsättning eller synnedsättning som kan få problem att ta sig fram ifall det står bilar och lastbilar parkerade på gågator och torg.

Stefan Björkman

gatuingenjör, Karlstads kommun

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.