2017-09-08 06:00

2017-09-08 06:00

Har alla bilister blivit tokiga?

Trafikvett:

Jag får nästan hjärnblödning av irritation varje dag nu för tiden. Orsaken är andra bilisters trafikvett i samband med köbildningen som uppkommer då de två broarna på E18 i Karlstad repareras.

Om det uppstår en kö i trafiken (som i det här fallet är väl kommunicerad genom skyltning någon kilometer från platsen för bygget), vad är det då som får vissa att anse sig vara förmer än alla andra, och ha rätt att blåsa om i vänsterfilen istället för att falla in i kön under ordnade former?

Vad är det för individer, som tycker sig ha mer bråttom än alla andra, och som när de kommer fram till ”chikanen” ska pressa sig in i kön där?

För det som då händer, är att hela den flera kilometer långa kön av tålmodigt väntande andra trafikanter, får stanna upp för att släppa in de här stollarna, med den följdeffekt det får på en lång kö, det vill säga en otroligt ryckig körning, med risk för kökrockar.

Ett stort tack till alla tappra lastbilschaufförer, som i många fall lägger sig mitt i vägen för att få stopp på de här ”tjuvåkarna”, så att kön kan få flyta på smidigt framåt.

 

Trött

 

Om det uppstår en kö i trafiken (som i det här fallet är väl kommunicerad genom skyltning någon kilometer från platsen för bygget), vad är det då som får vissa att anse sig vara förmer än alla andra, och ha rätt att blåsa om i vänsterfilen istället för att falla in i kön under ordnade former?

Vad är det för individer, som tycker sig ha mer bråttom än alla andra, och som när de kommer fram till ”chikanen” ska pressa sig in i kön där?

För det som då händer, är att hela den flera kilometer långa kön av tålmodigt väntande andra trafikanter, får stanna upp för att släppa in de här stollarna, med den följdeffekt det får på en lång kö, det vill säga en otroligt ryckig körning, med risk för kökrockar.

Ett stort tack till alla tappra lastbilschaufförer, som i många fall lägger sig mitt i vägen för att få stopp på de här ”tjuvåkarna”, så att kön kan få flyta på smidigt framåt.

 

Trött

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.