2017-08-12 06:00

2017-08-17 07:54

Ofattbart att Värmlandstrafik får hantera skattepengar

INSÄNDARE: Färdtjänst

I dag arbetar jag för Keolis och kör färdtjänst och sjukresor i Värmland. Jag har tidigare arbetat för flera andra arbetsgivare och även om det finns saker Keolis kan göra bättre är jag tacksam och nöjd över att de ställt sig på min sida som förare när det gäller arbetstider.

I dag har jag ett schema där jag vet att jag har en starttid och en sluttid och att jag kommer att få rast under mitt arbetspass. Så har det inte fungerat tidigare här i Värmland och det är nu sorgligt att Värmlandstrafik i sin nyss utkomna upphandling skriver bort rimliga arbetsvillkor.

För att ge ett exempel: jag får ett schema mellan 06-17. Först kvällen innan kommer jag få reda på om jag ska börja klockan 06.00 eller om jag måste starta tidigare. Jag ska sedan köra hela dagen utan rast och utöver detta har Värmlandstrafik angett att de ska kunna lägga ut en körning ända fram till passets slut. Det vill säga att jag klockan 16.55 kan få en körning från Karlstad till någonstans i hela Värmland. Eller för den delen till Göteborg eller Uppsala. Säg att körningen är till Torsby. I det fallet slutar jag alltså inte klockan 17.00 utan i stället någon gång efter 20.00 och har haft en 14-timmars arbetsdag utan rast.

Jag tror inte jag behöver förklara att jag även om jag arbetar som yrkeschaufför inte är den säkraste föraren de sista timmarna av denna dag.

Värmlandstrafik kommer säkert att anse att de stärkt förarnas villkor genom att lägga med en bilaga som kräver att företagen som kör för dem följer lagar och avtal när det gäller arbetstid.

Tyvärr vet vi som kört innan Keolis kom in i bilden att Värmlandstrafik i praktiken inte bryr sig ett dugg om förarna som kör. Säger man som förare nej till en resa med anledning av att jag riskerar mitt körkort för att det är olagligt att jobba mer än 13 timmar så möts man knappast av förstående utan det hotas med viten om man inte kör.

Keolis har tagit strid mot Värmlandstrafik och inte gått med på rena olagligheter och att de krävt fasta start- och sluttider och att jag som förare ska få rast. För mig som förare är detta något jag väntat på i flera år, att det ska komma hit ett företag som vågar säga emot och protestera mot det sättet Värmlandstrafik hanterar oss chaufförer.

Att Keolis nu slutar köra i Värmland och Värmlandstrafik till och med skrivit in i sin upphandling att de har rätt att med kort varsel ändra såväl start- som sluttid samt att fordonen ska finnas tillgängliga utan uppehåll, det vill säga inga raster, är för mig personligen en katastrof.

Att vara kvar i yrket innebär att jag inte längre kan planera ett liv utanför arbetet eftersom jag aldrig vet när jag kommer sluta. För mig, med familj och små barn, är detta inget alternativ utan jag tvingas se mig om efter annat arbete.

Värmlandstrafik hade kunnat undvika den här situationen genom att modernisera sin trafikledning men har inte gjort det. Enligt vad jag kan bedöma innebär denna nya upphandling inte bara kraftigt försämrade villkor för mig som förare utan också en väsentligt dyrare kostnad för alla oss som betalar skatt i Värmland.

Att Värmlandstrafik trots detta får fortsätta hantera skattepengar och göra upphandlingar utan att bry sig om oss som faktiskt utför arbetet anser jag är helt vansinnigt.

 

En snart före detta förare av färdtjänst

 

I dag har jag ett schema där jag vet att jag har en starttid och en sluttid och att jag kommer att få rast under mitt arbetspass. Så har det inte fungerat tidigare här i Värmland och det är nu sorgligt att Värmlandstrafik i sin nyss utkomna upphandling skriver bort rimliga arbetsvillkor.

För att ge ett exempel: jag får ett schema mellan 06-17. Först kvällen innan kommer jag få reda på om jag ska börja klockan 06.00 eller om jag måste starta tidigare. Jag ska sedan köra hela dagen utan rast och utöver detta har Värmlandstrafik angett att de ska kunna lägga ut en körning ända fram till passets slut. Det vill säga att jag klockan 16.55 kan få en körning från Karlstad till någonstans i hela Värmland. Eller för den delen till Göteborg eller Uppsala. Säg att körningen är till Torsby. I det fallet slutar jag alltså inte klockan 17.00 utan i stället någon gång efter 20.00 och har haft en 14-timmars arbetsdag utan rast.

Jag tror inte jag behöver förklara att jag även om jag arbetar som yrkeschaufför inte är den säkraste föraren de sista timmarna av denna dag.

Värmlandstrafik kommer säkert att anse att de stärkt förarnas villkor genom att lägga med en bilaga som kräver att företagen som kör för dem följer lagar och avtal när det gäller arbetstid.

Tyvärr vet vi som kört innan Keolis kom in i bilden att Värmlandstrafik i praktiken inte bryr sig ett dugg om förarna som kör. Säger man som förare nej till en resa med anledning av att jag riskerar mitt körkort för att det är olagligt att jobba mer än 13 timmar så möts man knappast av förstående utan det hotas med viten om man inte kör.

Keolis har tagit strid mot Värmlandstrafik och inte gått med på rena olagligheter och att de krävt fasta start- och sluttider och att jag som förare ska få rast. För mig som förare är detta något jag väntat på i flera år, att det ska komma hit ett företag som vågar säga emot och protestera mot det sättet Värmlandstrafik hanterar oss chaufförer.

Att Keolis nu slutar köra i Värmland och Värmlandstrafik till och med skrivit in i sin upphandling att de har rätt att med kort varsel ändra såväl start- som sluttid samt att fordonen ska finnas tillgängliga utan uppehåll, det vill säga inga raster, är för mig personligen en katastrof.

Att vara kvar i yrket innebär att jag inte längre kan planera ett liv utanför arbetet eftersom jag aldrig vet när jag kommer sluta. För mig, med familj och små barn, är detta inget alternativ utan jag tvingas se mig om efter annat arbete.

Värmlandstrafik hade kunnat undvika den här situationen genom att modernisera sin trafikledning men har inte gjort det. Enligt vad jag kan bedöma innebär denna nya upphandling inte bara kraftigt försämrade villkor för mig som förare utan också en väsentligt dyrare kostnad för alla oss som betalar skatt i Värmland.

Att Värmlandstrafik trots detta får fortsätta hantera skattepengar och göra upphandlingar utan att bry sig om oss som faktiskt utför arbetet anser jag är helt vansinnigt.

 

En snart före detta förare av färdtjänst

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.