2017-08-12 06:00

2017-08-12 06:00

Feltänk kring antalet p-platser

INSÄNDARE: Stadsplanering

Replik till MP:s Monika Bubholz, om levande centrum (NWT 4/8).

Oavsett argumenteringen runt hållbara mål, så kvarstår fakta; det är svårt att hitta parkering i Karlstad och avgifterna är avskräckande höga.

Enligt MP:s resonemang gör höga avgifter att platserna blir lediga snabbare och att fler därmed ges möjlighet att ta sig in till centrum. Men inte SAMTIDIGT, tänker jag då. Hur blir det med folklivet i centrum, om vi som kommer utifrån tvingas sitta i bilkö utanför staden och vänta på vår tur?

Det är ju såklart FLER parkeringsplatser som behövs! Det skulle ju också gynna miljön, om man snabbt och enkelt och utan alltför mycket rundkörande, kan ställa ner bilen. Och varför tror MP att de höga avgifterna, som är tänkta att avskräcka stadsbor, inte gör detsamma med oss ”lantisar”?

Det kan ju heller inte gynna handlarna, att deras stressade tillresta kunder redan INNAN de börjar shoppa, ligger på ett rejält minus tack vare svindyra parkeringsavgifter.

Björn

 

Oavsett argumenteringen runt hållbara mål, så kvarstår fakta; det är svårt att hitta parkering i Karlstad och avgifterna är avskräckande höga.

Enligt MP:s resonemang gör höga avgifter att platserna blir lediga snabbare och att fler därmed ges möjlighet att ta sig in till centrum. Men inte SAMTIDIGT, tänker jag då. Hur blir det med folklivet i centrum, om vi som kommer utifrån tvingas sitta i bilkö utanför staden och vänta på vår tur?

Det är ju såklart FLER parkeringsplatser som behövs! Det skulle ju också gynna miljön, om man snabbt och enkelt och utan alltför mycket rundkörande, kan ställa ner bilen. Och varför tror MP att de höga avgifterna, som är tänkta att avskräcka stadsbor, inte gör detsamma med oss ”lantisar”?

Det kan ju heller inte gynna handlarna, att deras stressade tillresta kunder redan INNAN de börjar shoppa, ligger på ett rejält minus tack vare svindyra parkeringsavgifter.

Björn

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.