2017-08-10 06:00

2017-08-10 06:00

Fortfarande obesvarade frågor kring Torsbybadet

Tillgänglighet:

Badhuset i Torsby är till för alla, skriver kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen i svar (NWT 3/8) på signaturen Märthas insändare angående öppettider.

Vi var många Torsbybor som enskilt och via föreningar bidrog till att det efterlängtade badhuset en gång kom till stånd.

Torsby kommun har, enligt Järåsen, gjort en noggrann analys av besöksstatistiken och efter det delat in öppettiderna i högsäsong, semestersäsong och lågsäsong, och därvid funnit att badet även hålls öppet på måndagar under semestersäsongen.

Under högsäsongen kan badet öppna först klockan 14 två dagar i veckan och ha öppet till klockan 20, men under låg- och semestersäsong stänger badet alltid klockan 18.

Har någon ansvarig över huvud taget funderat på om det inte skulle gå att någon dag i veckan ha öppet från 14 till 20 även när det inte är högsäsong? Antal timmar som badet är öppet behöver för den skull inte utökas.

Då skulle även vattengymnastiken ske på samma tider som förut.

Jag kan inte påminna mig att de som badar har blivit tillfrågade om de förändringar som skett när det gäller öppettiden.

Men det kanske passar bättre för personalen att gå hem 18 i stället för 20?

Hur går det för dem som är medlemmar i Torsbybadets gym och som enligt hemsidan har tillgång till badet, får de bada utan badhuspersonal eller är de också portade från badet när inte personalen är där?

Kan man säga att Torsbybadet är till för alla när öppettiderna mellan maj och september (fem månader) utesluter de dagarbetare som en gång var med och bidrog till badets tillkomst eftersom man alla vardagar stänger redan klockan 18?

Sedan kan man tycka att det är konstigt att badhusets ledning inte kommunicerar med Friskvården i Värmland och dess vattengympaverksamhet angående öppettider när man håller till i samma byggnad. Visst borde väl en samordning kunna ske så att de som bedriver friskvård i form av vattengympa inte ska uteslutas från kommunens friskvårdsanläggning?

Torsbybadet – för vem?

 

Vi var många Torsbybor som enskilt och via föreningar bidrog till att det efterlängtade badhuset en gång kom till stånd.

Torsby kommun har, enligt Järåsen, gjort en noggrann analys av besöksstatistiken och efter det delat in öppettiderna i högsäsong, semestersäsong och lågsäsong, och därvid funnit att badet även hålls öppet på måndagar under semestersäsongen.

Under högsäsongen kan badet öppna först klockan 14 två dagar i veckan och ha öppet till klockan 20, men under låg- och semestersäsong stänger badet alltid klockan 18.

Har någon ansvarig över huvud taget funderat på om det inte skulle gå att någon dag i veckan ha öppet från 14 till 20 även när det inte är högsäsong? Antal timmar som badet är öppet behöver för den skull inte utökas.

Då skulle även vattengymnastiken ske på samma tider som förut.

Jag kan inte påminna mig att de som badar har blivit tillfrågade om de förändringar som skett när det gäller öppettiden.

Men det kanske passar bättre för personalen att gå hem 18 i stället för 20?

Hur går det för dem som är medlemmar i Torsbybadets gym och som enligt hemsidan har tillgång till badet, får de bada utan badhuspersonal eller är de också portade från badet när inte personalen är där?

Kan man säga att Torsbybadet är till för alla när öppettiderna mellan maj och september (fem månader) utesluter de dagarbetare som en gång var med och bidrog till badets tillkomst eftersom man alla vardagar stänger redan klockan 18?

Sedan kan man tycka att det är konstigt att badhusets ledning inte kommunicerar med Friskvården i Värmland och dess vattengympaverksamhet angående öppettider när man håller till i samma byggnad. Visst borde väl en samordning kunna ske så att de som bedriver friskvård i form av vattengympa inte ska uteslutas från kommunens friskvårdsanläggning?

Torsbybadet – för vem?

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.