2017-08-09 06:00

2017-08-09 06:00

Klirr finnes för hugad stat

Jag färdas dagligen på sträckan 62:an Munkfors till Ransäter tur och retur. En morgon satt jag och beräknade hur mycket böter som skulle tillföras statskassan ifall det fanns en dold trafikövervakning.

Ponera att det finns minst tvåhundra fortkörare per dygn och att varje ärende inbringar cirka 2500 kronor i böter. Multiplicera detta med veckans alla dagar och det blir hyfsat stora belopp. Då tillkommer dessutom alla böter på vårdslöshet i trafik i samband med exempelvis vansinnesomkörningar.

Detta på den lilla korta sträckan jag talar om. Tanken blir hisnande när jag omvandlar siffrorna på körsträcka Munkfors – Karlstad. Under årets alla dagar dessutom.

Nu pratar vi intäkter...

Engelbrekt

 

Ponera att det finns minst tvåhundra fortkörare per dygn och att varje ärende inbringar cirka 2500 kronor i böter. Multiplicera detta med veckans alla dagar och det blir hyfsat stora belopp. Då tillkommer dessutom alla böter på vårdslöshet i trafik i samband med exempelvis vansinnesomkörningar.

Detta på den lilla korta sträckan jag talar om. Tanken blir hisnande när jag omvandlar siffrorna på körsträcka Munkfors – Karlstad. Under årets alla dagar dessutom.

Nu pratar vi intäkter...

Engelbrekt

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.