2017-08-09 06:00

2017-08-09 06:00

Bevara badbryggorna på Sommarro!

Karlstad kommun har tagit beslut om att alla privata bryggor på kommunens mark skall tas bort senast 30 september 2017.

På Sommarro har vi många välskötta bryggor. Flera av dem används enbart som badbryggor, som allmänheten alltid har varit och är välkomna att utnyttja för bad, fiske eller att bara uppehålla sig där.

Tillgången till badbryggor är mycket uppskattad och de nyttjas flitigt av både ung och gammal. På Sommarro har tillgången på bryggor skapat en småstadsidyll likt den på Västkusten. De har stor social betydelse och bidrar med en trivsel som vi vill behålla. En tradition som funnits sedan mitten på 90-talet.

I kommunens policy från 2013 står det, för den gula zonen som Sommarro tillhör, att det får finnas bryggor som bidrar till att allmänheten får en ökad tillgänglighet till vattnet och som tillför kvalitet för omgivande stadsdelar. Det är precis så vi har det på Sommarro, men de har tillkommit på privata initiativ utan någon kostnad för Karlstad kommun.

Hur tänker kommunen? Nu gällande beslut är inte välkomnande för stadens befolkning och i synnerhet inte för alla de som uppskattar tillgången på badbryggor i närområdet.

Att ta bort välskötta bryggor är ett slöseri och ett hån mot alla som under många år har haft glädjen att ha tillgång till badbryggorna. Alternativet, om alla bryggorna tas bort, är att Klarälven mot Sommarro snabbt kommer att växa igen med vass.

Vi har startat facebookgruppen ”Bevara Sommarros Badbryggor” för att protestera och skapa opinion mot Karlstad kommuns beslut. Vi vill få till en förändring av beslutet för att få behålla våra välskötta badbryggor!

 

 

Hans Bergkvist

Administratör för "Bevara Sommarros Badbryggor"

På Sommarro har vi många välskötta bryggor. Flera av dem används enbart som badbryggor, som allmänheten alltid har varit och är välkomna att utnyttja för bad, fiske eller att bara uppehålla sig där.

Tillgången till badbryggor är mycket uppskattad och de nyttjas flitigt av både ung och gammal. På Sommarro har tillgången på bryggor skapat en småstadsidyll likt den på Västkusten. De har stor social betydelse och bidrar med en trivsel som vi vill behålla. En tradition som funnits sedan mitten på 90-talet.

I kommunens policy från 2013 står det, för den gula zonen som Sommarro tillhör, att det får finnas bryggor som bidrar till att allmänheten får en ökad tillgänglighet till vattnet och som tillför kvalitet för omgivande stadsdelar. Det är precis så vi har det på Sommarro, men de har tillkommit på privata initiativ utan någon kostnad för Karlstad kommun.

Hur tänker kommunen? Nu gällande beslut är inte välkomnande för stadens befolkning och i synnerhet inte för alla de som uppskattar tillgången på badbryggor i närområdet.

Att ta bort välskötta bryggor är ett slöseri och ett hån mot alla som under många år har haft glädjen att ha tillgång till badbryggorna. Alternativet, om alla bryggorna tas bort, är att Klarälven mot Sommarro snabbt kommer att växa igen med vass.

Vi har startat facebookgruppen ”Bevara Sommarros Badbryggor” för att protestera och skapa opinion mot Karlstad kommuns beslut. Vi vill få till en förändring av beslutet för att få behålla våra välskötta badbryggor!

 

 

Hans Bergkvist

Administratör för "Bevara Sommarros Badbryggor"

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.