2017-07-15 06:00

2017-07-15 06:00

Park 124 är inte lönsamt

KARLSTAD: Ordförande försvarar förändring

BYGGA OM

NWT hade 11/7 en artikel om entreprenören Willy Ociansson och hans funderingar kring framtiden. Det skrivs att KBAB gör en förlust när man bygger om Park 124.

Jag vill, som ordförande i KBAB, berätta om hur vi i styrelsen ser på verksamheten uppe på Kronoparken.

Parken byggdes som ett alternativ i en tid då man hade tomma hyreslägenheter. Jag tycker det är tråkigt att tvingas säga upp alla innovativa hyresgäster men verkligheten är att Park 124 inte når kommunens lönsamhetskrav och våra andra hyresgäster vill nog inte fortsätta att betala underskottet.

Nästan 40 procent av lokalerna är outhyrda. Det ger en årlig förlust på ca 800 000. Vi ser ökande konkurrens från andra uthyrare och det byggs nya kontorshus. Ärendet har diskuterats länge i styrelsen och vi har heller inget krav från kommunen, som äger KBAB, att driva Park 124 vidare.

Kraven är att bygga fler lägenheter och att nå lönsamhetsmålet. Huset finns på plats och därmed kan nog bygglovet ges utan större ändringar. Det kommer att bli över 40 lägenheter till priser som är lägre än vid nybyggen eftersom stora delar av huset redan finns.

Thomas Ohlsson ( C )

Ordförande KBAB

NWT hade 11/7 en artikel om entreprenören Willy Ociansson och hans funderingar kring framtiden. Det skrivs att KBAB gör en förlust när man bygger om Park 124.

Jag vill, som ordförande i KBAB, berätta om hur vi i styrelsen ser på verksamheten uppe på Kronoparken.

Parken byggdes som ett alternativ i en tid då man hade tomma hyreslägenheter. Jag tycker det är tråkigt att tvingas säga upp alla innovativa hyresgäster men verkligheten är att Park 124 inte når kommunens lönsamhetskrav och våra andra hyresgäster vill nog inte fortsätta att betala underskottet.

Nästan 40 procent av lokalerna är outhyrda. Det ger en årlig förlust på ca 800 000. Vi ser ökande konkurrens från andra uthyrare och det byggs nya kontorshus. Ärendet har diskuterats länge i styrelsen och vi har heller inget krav från kommunen, som äger KBAB, att driva Park 124 vidare.

Kraven är att bygga fler lägenheter och att nå lönsamhetsmålet. Huset finns på plats och därmed kan nog bygglovet ges utan större ändringar. Det kommer att bli över 40 lägenheter till priser som är lägre än vid nybyggen eftersom stora delar av huset redan finns.

Thomas Ohlsson ( C )

Ordförande KBAB

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.