2017-07-15 06:00

2017-07-15 06:00

Öppet brev till Mumin-vd

Nöjespark

Bäste herr Lohikoski!

Jag känner en stor oro inför Karlstad kommuns planer att tillsammans med er etablera en Muminpark på Skutberget. Tyvärr tror jag att kommunledningen i sin iver tonar ner och förringar motståndet mot etableringen och därmed fullständigt vilseleder er.

Det är min uppfattning att Karlstad kommun formligen kokar av motstånd. Facebook gruppen Värna Skutberget Friluftsområde och föreningen Skutbergets Wenner är bara enskilda exempel.

Det smids ränker och planer på demokratiska motståndsaktioner, demonstrationer och överklagningar ”in absurdum”.

Sannolikt kommer en framtvingad folkomröstning ge kommunledningen en svidande bakläxa. Tycker det är synd, både för er och Karlstad kommun, att pengar ödslas till ingen nytta.

Det är min fasta övertygelse att Karlstad kommun aldrig kommer att vinna den här kampen. En kamp som absolut inte förs mot en Muminpark i allmänhet, utan mot det som en etablering på Skutberget kommer beröva kommuninnevånarna. Känner också att det massiva motståndet, i förlängningen, kan sänka en bitter skugga över Tove Janssons minne, vilket hon minst av allt förtjänar.

Ragnar Nordanstig

Bäste herr Lohikoski!

Jag känner en stor oro inför Karlstad kommuns planer att tillsammans med er etablera en Muminpark på Skutberget. Tyvärr tror jag att kommunledningen i sin iver tonar ner och förringar motståndet mot etableringen och därmed fullständigt vilseleder er.

Det är min uppfattning att Karlstad kommun formligen kokar av motstånd. Facebook gruppen Värna Skutberget Friluftsområde och föreningen Skutbergets Wenner är bara enskilda exempel.

Det smids ränker och planer på demokratiska motståndsaktioner, demonstrationer och överklagningar ”in absurdum”.

Sannolikt kommer en framtvingad folkomröstning ge kommunledningen en svidande bakläxa. Tycker det är synd, både för er och Karlstad kommun, att pengar ödslas till ingen nytta.

Det är min fasta övertygelse att Karlstad kommun aldrig kommer att vinna den här kampen. En kamp som absolut inte förs mot en Muminpark i allmänhet, utan mot det som en etablering på Skutberget kommer beröva kommuninnevånarna. Känner också att det massiva motståndet, i förlängningen, kan sänka en bitter skugga över Tove Janssons minne, vilket hon minst av allt förtjänar.

Ragnar Nordanstig

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.