2017-07-15 06:00

2017-07-15 06:00

Obegripligt tänkt av föräldrar

BARN: Slår huvudet på spiken

HEMMAFRU

Jag tycker att signaturen Gammaldags 72-åring, NWT 13/7, slår huvudet på spiken med sitt antagande att frånvaron av barn i stadsmiljö främst beror på att så många föräldrar väljer bort den aktiva föräldrarollen och lämnar bort sina barn på dagis istället. Finge fler barn vara hemma med en närvarande förälder skulle samhället se helt annorlunda ut.

För mig, som valt att vara hemma med mina barn, är det fullkomligt obegripligt att så många föräldrar väljer att lämna bort sina barn till institutionsomsorg i förskola och fritidshem i så stor utsträckning som man gör, istället för att ta egen omsorg om dem. Förhoppningsvis kommer det bli skillnad när barnkonventionen blir lag och man måste utgå från barnens förutsättningar och behov.

För mig har den viktigaste kvinnofrågan alltid varit möjligheterna att prioritera modersrollen. Den främsta anledningen till att jag en gång i tiden röstade ja till svenskt medlemskap i EU, var att jag trodde att vi därmed skulle slippa den påtvingade särbeskattningen som försvårar för familjer att klara sig på en lön.

Tyvärr blev det inte så, men nu läser jag i tidningen att Sverigedemokraterna vill möjliggöra sambeskattning. Jag hoppas verkligen att det leder till att fler partier får upp ögonen för detta behov, vilket sannolikt kommer att öka i och med införandet av barnkonventionen som lag. Något som förhoppningsvis kommer stärka familjens roll i samhället och uppvärdera modersrollens betydelse.

Nutida hemmafru

Jag tycker att signaturen Gammaldags 72-åring, NWT 13/7, slår huvudet på spiken med sitt antagande att frånvaron av barn i stadsmiljö främst beror på att så många föräldrar väljer bort den aktiva föräldrarollen och lämnar bort sina barn på dagis istället. Finge fler barn vara hemma med en närvarande förälder skulle samhället se helt annorlunda ut.

För mig, som valt att vara hemma med mina barn, är det fullkomligt obegripligt att så många föräldrar väljer att lämna bort sina barn till institutionsomsorg i förskola och fritidshem i så stor utsträckning som man gör, istället för att ta egen omsorg om dem. Förhoppningsvis kommer det bli skillnad när barnkonventionen blir lag och man måste utgå från barnens förutsättningar och behov.

För mig har den viktigaste kvinnofrågan alltid varit möjligheterna att prioritera modersrollen. Den främsta anledningen till att jag en gång i tiden röstade ja till svenskt medlemskap i EU, var att jag trodde att vi därmed skulle slippa den påtvingade särbeskattningen som försvårar för familjer att klara sig på en lön.

Tyvärr blev det inte så, men nu läser jag i tidningen att Sverigedemokraterna vill möjliggöra sambeskattning. Jag hoppas verkligen att det leder till att fler partier får upp ögonen för detta behov, vilket sannolikt kommer att öka i och med införandet av barnkonventionen som lag. Något som förhoppningsvis kommer stärka familjens roll i samhället och uppvärdera modersrollens betydelse.

Nutida hemmafru

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.