2017-07-13 06:00

2017-07-13 06:00

Vill se matnyttig rapport

POLITIK: Regionen i Almedalen

I lördagens (8/7) NWT berömmer regionråden, Riste och Höök, storsatsningen av skattemedel på tredagarsvistelsen i Almedalen.

Det är visserligen glädjande att regionråden tycker sig ha haft en trevlig stund men kan storsatsningen verkligen försvaras? I veckan rapporterade skattebetalarnas förening om att kommuners och landstings satsningar på Almedalen kostar mer än det smakar och att någon utvärdering av satsningarna sällan genomförs i efterhand. Pengarnas bör hellre ”gå till kärnverksamheten”, anser de.

I lördagens NWT rapporterades det inte om vad konkret som Almedalssatsningen bidragit till, det tycks som att det mest konkreta var att regionråden har träffat många norska aktörer som de nätverkat med. Men frågan som bör infinna sig är: Behöver man åka till Gotland för en halv miljon kronor för att nätverka med norrmän? Borde inte en representant för Värmland redan ha träffat de norska aktörer som man bör träffa under alla andra dagar man är på jobbet? Norge är ju ändå oerhört viktigt för Värmland.

Förhoppningsvis presenterar regionråden en lite matnyttigare rapport från satsningen efter sommaren, en utvärdering på vad skattemedlen användes till, vad de konkret resulterat i och hur detta försvaras av vår regions politiska företrädare.

Värmlänning

 

Det är visserligen glädjande att regionråden tycker sig ha haft en trevlig stund men kan storsatsningen verkligen försvaras? I veckan rapporterade skattebetalarnas förening om att kommuners och landstings satsningar på Almedalen kostar mer än det smakar och att någon utvärdering av satsningarna sällan genomförs i efterhand. Pengarnas bör hellre ”gå till kärnverksamheten”, anser de.

I lördagens NWT rapporterades det inte om vad konkret som Almedalssatsningen bidragit till, det tycks som att det mest konkreta var att regionråden har träffat många norska aktörer som de nätverkat med. Men frågan som bör infinna sig är: Behöver man åka till Gotland för en halv miljon kronor för att nätverka med norrmän? Borde inte en representant för Värmland redan ha träffat de norska aktörer som man bör träffa under alla andra dagar man är på jobbet? Norge är ju ändå oerhört viktigt för Värmland.

Förhoppningsvis presenterar regionråden en lite matnyttigare rapport från satsningen efter sommaren, en utvärdering på vad skattemedlen användes till, vad de konkret resulterat i och hur detta försvaras av vår regions politiska företrädare.

Värmlänning

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.