2017-07-13 11:00

2017-07-13 11:00

Byråkrati eller kloka beslut?

KARLSTAD: Bryggor i Klarälven berör

Våra valda kommunala politiker har nu fattat beslut om att alla privata bryggor längs Klarälven i vår kommun skall bort! Ett beslut som uppfyller alla byråkratiska regler och bestämmelser, men står i direkt motsats till vad en mycket stor del av medborgarna önskar.

Visst har bryggor satts ut i älven på kommunal mark utan byggnadslov. Det har skett på privata initiativ och med privata medel, men kommer alla medborgare till gagn. De bryggor som finns längs älvkanten på Sommarro har varit gemensamma projekt som engagerat väldigt många av de som bor i området. Dessa samarbetsprojekt har skapat glädje, grannsämja och gemenskap som varit av stort värde. Vid bryggorna har familjer med och utan barn samlats fina dagar och härliga kvällar. Barn har badat i timmar i älven och fått en spontan motionsaktivitet som är så viktig bl a för att hindra överviktsutveckling. Många vuxna har tagit ett härligt morgondopp eller svalkat av sig efter trädgårdsarbetet. Nu skall det bort!

Alla – oavsett om de bor i området eller ej – har alltid varit välkomna att använda bryggorna – dygnet runt, året runt! Bryggorna har inte hindrat någon tillträde till strandområdet – bara skapat möjligheter, även de där en del har förtöjt sina båtar.

Vår stad erbjuder unika möjligheter vad gäller närhet och tillgänglighet till vatten – låt oss ta vara på det och skapa ännu bättre förutsättningar för att göra Karlstad till en stad med riktigt hög livskvalité för alla invånare.

Istället för att riva bryggor och försvåra möjligheten att bada kan de inspekteras och vid behov förbättras, gärna med kommunal medverkan både praktiskt och ekonomiskt. Då kan det ”privata inslaget”, som kanske orsakar viss avundsjuka, fås bort, jobb skapas och alla karlstadbor blir vinnare. Ett bra exempel är bryggan på Sandgrundsudden.

Älven har plats för många fler båtplatser om vi vill, inte minst längs gamla flygfältet där nu en bro skall konstrueras.

Till våra kommunala beslutsfattare – tänk om och tänk både lite större och lite klokare.

Thomas Hallgren

Sommarrobo

Våra valda kommunala politiker har nu fattat beslut om att alla privata bryggor längs Klarälven i vår kommun skall bort! Ett beslut som uppfyller alla byråkratiska regler och bestämmelser, men står i direkt motsats till vad en mycket stor del av medborgarna önskar.

Visst har bryggor satts ut i älven på kommunal mark utan byggnadslov. Det har skett på privata initiativ och med privata medel, men kommer alla medborgare till gagn. De bryggor som finns längs älvkanten på Sommarro har varit gemensamma projekt som engagerat väldigt många av de som bor i området. Dessa samarbetsprojekt har skapat glädje, grannsämja och gemenskap som varit av stort värde. Vid bryggorna har familjer med och utan barn samlats fina dagar och härliga kvällar. Barn har badat i timmar i älven och fått en spontan motionsaktivitet som är så viktig bl a för att hindra överviktsutveckling. Många vuxna har tagit ett härligt morgondopp eller svalkat av sig efter trädgårdsarbetet. Nu skall det bort!

Alla – oavsett om de bor i området eller ej – har alltid varit välkomna att använda bryggorna – dygnet runt, året runt! Bryggorna har inte hindrat någon tillträde till strandområdet – bara skapat möjligheter, även de där en del har förtöjt sina båtar.

Vår stad erbjuder unika möjligheter vad gäller närhet och tillgänglighet till vatten – låt oss ta vara på det och skapa ännu bättre förutsättningar för att göra Karlstad till en stad med riktigt hög livskvalité för alla invånare.

Istället för att riva bryggor och försvåra möjligheten att bada kan de inspekteras och vid behov förbättras, gärna med kommunal medverkan både praktiskt och ekonomiskt. Då kan det ”privata inslaget”, som kanske orsakar viss avundsjuka, fås bort, jobb skapas och alla karlstadbor blir vinnare. Ett bra exempel är bryggan på Sandgrundsudden.

Älven har plats för många fler båtplatser om vi vill, inte minst längs gamla flygfältet där nu en bro skall konstrueras.

Till våra kommunala beslutsfattare – tänk om och tänk både lite större och lite klokare.

Thomas Hallgren

Sommarrobo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.