2017-07-08 06:00

2017-07-08 06:00

Vi sköter oss men blir ändå hemlösa

Hemlöshet:

Bostadsbristen är ett faktum. Det har vi märkt av nu. I augusti står vi helt utan boende med våra barn och något skyddsnät i detta samhälle finns inte, vi vet också att vi inte är ensamma, under tiden vi sökt så har vi stött på andra familjer i samma sits.

Vänta i två år säger den ena, skriv en intresseanmälan så får vi se om ni blir ”utvalda”. Varför ska ni gå före har någon annan svarat, hotell säger någon tredje, eller testa ett annat län. Dumma svar om ni frågar mig. Vi har testat ALLT. Varje samtal är som att gå rätt in i en vägg och sedan gör man det ett par gånger till.

Det börjar göra riktigt ont nu. Vi har jobb, vi betalar skatt, vi sköter oss och belastar inte samhället på något sätt. Men år 2017 så står vi fortfarande med ett jävligt dåligt fungerande samhälle och politikerna tjafsar med varandra, mobbar varandra och diskuterar skitsaker. Men så länge de har gjort något bra och kan klappa sig själva på axeln så skiter de i om en eller två familjer blir hemlösa.

Besviken på samhället

Bostadsbristen är ett faktum. Det har vi märkt av nu. I augusti står vi helt utan boende med våra barn och något skyddsnät i detta samhälle finns inte, vi vet också att vi inte är ensamma, under tiden vi sökt så har vi stött på andra familjer i samma sits.

Vänta i två år säger den ena, skriv en intresseanmälan så får vi se om ni blir ”utvalda”. Varför ska ni gå före har någon annan svarat, hotell säger någon tredje, eller testa ett annat län. Dumma svar om ni frågar mig. Vi har testat ALLT. Varje samtal är som att gå rätt in i en vägg och sedan gör man det ett par gånger till.

Det börjar göra riktigt ont nu. Vi har jobb, vi betalar skatt, vi sköter oss och belastar inte samhället på något sätt. Men år 2017 så står vi fortfarande med ett jävligt dåligt fungerande samhälle och politikerna tjafsar med varandra, mobbar varandra och diskuterar skitsaker. Men så länge de har gjort något bra och kan klappa sig själva på axeln så skiter de i om en eller två familjer blir hemlösa.

Besviken på samhället

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.