2017-06-19 06:00

2017-06-19 06:00

Stoppa vanvården!

INSÄNDARE: Gravvård

Kyrkopolitiker i Stora Kils pastorat, hur går era tankar när ni ser en så vanvårdad gravplats som den här på Stora Kils vackra kyrkogård på sluttningen ner mot Fryken?

Ska man nödvändigtvis, som kyrkogårdsansvariga hävdar, behöva avvakta ett svar från ett totalt ointresserat dödsbo, innan en juridisk process kan inledas för att få ett rättsligt beslut om vanvård och därav följande tvångsförvaltning? Eller finns det utrymme för lite sunt förnuft, och i avvaktan på processandet offra några minuter på gräsklippning, så att alla hundratals besökare till närliggande gravplatser slipper se eländet vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år...

Den här gravplatsen har inte varit ordentligt skött på åratal. Jag tror inte att den politiker som beordrar uppsnyggning av gravplatsen i avvaktan på processandet riskerar efterräkningar för ministerstyre. För omgivningens bästa, låt förnuftet råda och förekom det juridiska utslaget!

Bengt Carlstedt

Fagerås

Ska man nödvändigtvis, som kyrkogårdsansvariga hävdar, behöva avvakta ett svar från ett totalt ointresserat dödsbo, innan en juridisk process kan inledas för att få ett rättsligt beslut om vanvård och därav följande tvångsförvaltning? Eller finns det utrymme för lite sunt förnuft, och i avvaktan på processandet offra några minuter på gräsklippning, så att alla hundratals besökare till närliggande gravplatser slipper se eländet vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år...

Den här gravplatsen har inte varit ordentligt skött på åratal. Jag tror inte att den politiker som beordrar uppsnyggning av gravplatsen i avvaktan på processandet riskerar efterräkningar för ministerstyre. För omgivningens bästa, låt förnuftet råda och förekom det juridiska utslaget!

Bengt Carlstedt

Fagerås

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.