2017-06-01 06:00

2017-06-01 06:00

Lidl i Viken, tack!

Karlstad: En evig väntan på något gott. Eller?

Vi behöver Lidls matbutik i Viken! Det byggs bostäder, men var skall alla handla livsmedel? Ska vi ta bilen till ett köpcentrum eller gå med rullator till Mitt i City?

Jag vet att en del som bor i Inre Hamn tar bussen till Nolgård på Hammarö för att det blir mindre sträcka att bära hem matvarorna. En Lidl-butik skulle tillhandahålla matvaror till boende i Viken, Orrholmen, Inre Hamn, Bryggudden och nybyggnation vid Café August.

När Konsum rivit bageriet, charkuteriet och övrigt vid området på Orrholmen skall det byggas en stor Konsumbutik. Det är redan beslutat. Alltså finns snart Konsum på Orrholmen, i Mitt i City, i del av Saluhallen, på Pekås i Viken och på Herrhagen. Övriga livsmedelsaffärer inom området är Hemköp och ICA nära i Viken.

Bra med konkurrens, eller? Lidls hus ser inte sämre ut än andra hus i närheten men nu har höjden på huset blivit ett problem. Kan det finnas en för allmänheten okänd anledning till att de inte beviljas bygglov? Intrycket är att kommunen prioriterar Konsum.

För något årtionde sedan byggdes det kontor i Inre Hamn. Nu har kontorshus rivits för nu gäller bara bostäder.

Väntetiden på Lidl har varit allt för lång! 11 år!

Pensionär som hoppas hinna uppleva Lidl i Viken

Vi behöver Lidls matbutik i Viken! Det byggs bostäder, men var skall alla handla livsmedel? Ska vi ta bilen till ett köpcentrum eller gå med rullator till Mitt i City?

Jag vet att en del som bor i Inre Hamn tar bussen till Nolgård på Hammarö för att det blir mindre sträcka att bära hem matvarorna. En Lidl-butik skulle tillhandahålla matvaror till boende i Viken, Orrholmen, Inre Hamn, Bryggudden och nybyggnation vid Café August.

När Konsum rivit bageriet, charkuteriet och övrigt vid området på Orrholmen skall det byggas en stor Konsumbutik. Det är redan beslutat. Alltså finns snart Konsum på Orrholmen, i Mitt i City, i del av Saluhallen, på Pekås i Viken och på Herrhagen. Övriga livsmedelsaffärer inom området är Hemköp och ICA nära i Viken.

Bra med konkurrens, eller? Lidls hus ser inte sämre ut än andra hus i närheten men nu har höjden på huset blivit ett problem. Kan det finnas en för allmänheten okänd anledning till att de inte beviljas bygglov? Intrycket är att kommunen prioriterar Konsum.

För något årtionde sedan byggdes det kontor i Inre Hamn. Nu har kontorshus rivits för nu gäller bara bostäder.

Väntetiden på Lidl har varit allt för lång! 11 år!

Pensionär som hoppas hinna uppleva Lidl i Viken

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.