2017-05-19 06:00

2017-05-19 06:00

Repektlöst mot mödrar

PLUPP:

Svar till Hans Wirgård (NWT 18/5):

I sak instämmer jag helt i det du skriver, men inte med ditt ordval – det är kränkande.

En människas entré till världen är en mirakulös händelse och får inte beskrivas med ordet ”plupp”! Det är ett fult och simpelt ord som kränker våra blivande mödrar vilka – inte utan stora umbäranden – bär fram och föder fram livet. De är redan kränkta av ett samhälle som inte visar dem den respekt de förtjänar.

Fy för ordval

Svar till Hans Wirgård (NWT 18/5):

I sak instämmer jag helt i det du skriver, men inte med ditt ordval – det är kränkande.

En människas entré till världen är en mirakulös händelse och får inte beskrivas med ordet ”plupp”! Det är ett fult och simpelt ord som kränker våra blivande mödrar vilka – inte utan stora umbäranden – bär fram och föder fram livet. De är redan kränkta av ett samhälle som inte visar dem den respekt de förtjänar.

Fy för ordval

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.