2017-05-19 10:18

2017-05-19 10:18

Kristna och muslimer passar inte ihop

KULTURKROCK:

Svar till Peter Nilsson (nwt.se 18/5):

Du undrar hur islam är ovanligt och hänvisar till Gamla testamentet. Men om du inte har märkt det så lever vi inom kristendomen inte kvar i den eran, till skillnad från många inom islam. Några exempel:

Vi har inte publika avrättningar på till exempel homosexuella; vi stenar inte kvinnor till döds; vi hugger inte av händer på snattare; vi slår inte våra barn; vi misshandlar inte kvinnor eller förtrycker dessa i religionens namn eller begränsar deras personliga frihet att få jobba, köra bil, vistas utanför hemmet som man vill; vi tillämpar inte månggifte eller barnäktenskap.

Listan kan göras hur lång som helst, så uppdatera dig gärna i ämnet.

Jag påstår inte att alla muslimer tillämpar detta, och de som har anpassat sig bra i vårt samhälle lever inte heller efter dessa värderingar; de är själva rädda för uppförandet av en moské i Karlstad. Många har flytt från just förtryck och vill naturligtvis inte att det följer efter. Men som stadsbo har jag genom åren sett en hel del, inte minst av barnaga och kvinnoförtryck – män som öppet slår och förnedrar sina fruar.

Vi kristna utövar inte jihad i Guds namn och drar med oss oskyldiga i döden. Våra enormt olika levnadssätt och kulturer passar helt enkelt inte ihop. Att backa tiden tusen år är inget som de flesta eftersträvar.

Realist

Svar till Peter Nilsson (nwt.se 18/5):

Du undrar hur islam är ovanligt och hänvisar till Gamla testamentet. Men om du inte har märkt det så lever vi inom kristendomen inte kvar i den eran, till skillnad från många inom islam. Några exempel:

Vi har inte publika avrättningar på till exempel homosexuella; vi stenar inte kvinnor till döds; vi hugger inte av händer på snattare; vi slår inte våra barn; vi misshandlar inte kvinnor eller förtrycker dessa i religionens namn eller begränsar deras personliga frihet att få jobba, köra bil, vistas utanför hemmet som man vill; vi tillämpar inte månggifte eller barnäktenskap.

Listan kan göras hur lång som helst, så uppdatera dig gärna i ämnet.

Jag påstår inte att alla muslimer tillämpar detta, och de som har anpassat sig bra i vårt samhälle lever inte heller efter dessa värderingar; de är själva rädda för uppförandet av en moské i Karlstad. Många har flytt från just förtryck och vill naturligtvis inte att det följer efter. Men som stadsbo har jag genom åren sett en hel del, inte minst av barnaga och kvinnoförtryck – män som öppet slår och förnedrar sina fruar.

Vi kristna utövar inte jihad i Guds namn och drar med oss oskyldiga i döden. Våra enormt olika levnadssätt och kulturer passar helt enkelt inte ihop. Att backa tiden tusen år är inget som de flesta eftersträvar.

Realist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.