2017-05-19 06:00

2017-05-19 06:00

De negativa bör flytta

KARLSTAD: En stad av nejsägare

Jag är så fruktansvärt trött på alla nejsägare i Karlstad! Ska det byggas på en gräsplätt på Våxnäs, där jag sällan eller aldrig har sett någon människa, så ska det protesteras. Vill man bygga några höga hus vid Sundsta torg så är det protester. Likaså på Färjestad. Och vill någon företagsam person bygga ett 16 våningar högt glashus bredvid gamla stadshuset, och dessutom bygga på detta med några våningar, så blir det protester, protester, protester...

Bygg gärna dubbelt så högt, så att denna stad utmärker sig på något vis!

Ett finskt bolag vill anlägga ett Mumindalen på Skutberget. Vad händer då? Jo, protest efter protest. Detta muminland skulle årligen generera minst 200 000–300 000 nya besökare i vår vackra stad. Hur kan någon vara emot detta? Siffrorna kommer från muminledningen själv, och jag tror inte att de är så dumma där att de räknar fel. Dessutom är det de själva som står för byggkostnaden, inte Karlstads kommun. Dessa personer har tydligen insett Karlstads förträffliga läge, vid Vänern och med både Stockholm, Oslo och Göteborg inom rimligt avstånd. Skutbergets område är stort att det räcker till både Filifjonkan och friluftsliv. Och Skutberget i dag är i mina ögon ganska eftersatt.

Vi bor i en stad. Städer måste utvecklas med nya hus och evenemang för att vara attraktiva. Bygg nytt, bygg högt och förtäta staden i stället för tvärtom. De som säger nej till allt anser jag ska flytta härifrån. Det finns boenden även utanför stan, och när det gäller jobb så har jag fått för mig att de allra flesta av de som klagar redan är pensionärer.

Trött på gnällmånsar

Jag är så fruktansvärt trött på alla nejsägare i Karlstad! Ska det byggas på en gräsplätt på Våxnäs, där jag sällan eller aldrig har sett någon människa, så ska det protesteras. Vill man bygga några höga hus vid Sundsta torg så är det protester. Likaså på Färjestad. Och vill någon företagsam person bygga ett 16 våningar högt glashus bredvid gamla stadshuset, och dessutom bygga på detta med några våningar, så blir det protester, protester, protester...

Bygg gärna dubbelt så högt, så att denna stad utmärker sig på något vis!

Ett finskt bolag vill anlägga ett Mumindalen på Skutberget. Vad händer då? Jo, protest efter protest. Detta muminland skulle årligen generera minst 200 000–300 000 nya besökare i vår vackra stad. Hur kan någon vara emot detta? Siffrorna kommer från muminledningen själv, och jag tror inte att de är så dumma där att de räknar fel. Dessutom är det de själva som står för byggkostnaden, inte Karlstads kommun. Dessa personer har tydligen insett Karlstads förträffliga läge, vid Vänern och med både Stockholm, Oslo och Göteborg inom rimligt avstånd. Skutbergets område är stort att det räcker till både Filifjonkan och friluftsliv. Och Skutberget i dag är i mina ögon ganska eftersatt.

Vi bor i en stad. Städer måste utvecklas med nya hus och evenemang för att vara attraktiva. Bygg nytt, bygg högt och förtäta staden i stället för tvärtom. De som säger nej till allt anser jag ska flytta härifrån. Det finns boenden även utanför stan, och när det gäller jobb så har jag fått för mig att de allra flesta av de som klagar redan är pensionärer.

Trött på gnällmånsar

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.