2017-05-18 06:00

2017-05-18 06:00

Sluta att klaga på allting!

STÄDER: Absurda protester bromsar utvecklingen

.

Från regeringens sida klagas det på att kommunerna inte bygger tillräckligt med bostäder. När kommunerna presenterar sina bostadsplaner griper allt som oftast länsstyrelsen, regeringens förlängda arm i regionerna, in och har synpunkter. Detta märks bland annat i Karlstad där flera detaljplaner har stött på patrull. Är det inte det ena så är det det andra man har synpunkter på.

Nu är länsstyrelsen kritisk mot det planerade höghuset vid Drottninggatan i Karlstad. Det harmoniserar inte med kulturvärdena i kvarteret Almen, anser man. Huset gränsar mot Drottninggatan där bland annat Filmstaden med mera finns i det glashus som uppfördes på 1990-talet. I övrigt är det också modern bebyggelse längs den delen av Drottninggatan. Att det planerade huset syns från andra håll borde inte utgöra något hinder.

Länsstyrelsen har tydligen även synpunkter på ”Haga entré”.

Det borde bli ett slut på den statliga byråkratsiska bromsmotorn mot kommunernas vilja att få till stånd bostäder och handel för att utveckla städernas kärnor. Regeringen borde ta tag i saken. Dessutom borde man försöka minska möjligheten för närboende att överklaga in absurdum. Bor man i en större stad kan man samtidigt inte kräva att man ska bo ostört som på landsbygden. Och vad i hela fridens namn är det som säger att domkyrkan i en stad nödvändigtvis ska vara en form av måttstock för byggande på höjden?

Karlstadsbo

Från regeringens sida klagas det på att kommunerna inte bygger tillräckligt med bostäder. När kommunerna presenterar sina bostadsplaner griper allt som oftast länsstyrelsen, regeringens förlängda arm i regionerna, in och har synpunkter. Detta märks bland annat i Karlstad där flera detaljplaner har stött på patrull. Är det inte det ena så är det det andra man har synpunkter på.

Nu är länsstyrelsen kritisk mot det planerade höghuset vid Drottninggatan i Karlstad. Det harmoniserar inte med kulturvärdena i kvarteret Almen, anser man. Huset gränsar mot Drottninggatan där bland annat Filmstaden med mera finns i det glashus som uppfördes på 1990-talet. I övrigt är det också modern bebyggelse längs den delen av Drottninggatan. Att det planerade huset syns från andra håll borde inte utgöra något hinder.

Länsstyrelsen har tydligen även synpunkter på ”Haga entré”.

Det borde bli ett slut på den statliga byråkratsiska bromsmotorn mot kommunernas vilja att få till stånd bostäder och handel för att utveckla städernas kärnor. Regeringen borde ta tag i saken. Dessutom borde man försöka minska möjligheten för närboende att överklaga in absurdum. Bor man i en större stad kan man samtidigt inte kräva att man ska bo ostört som på landsbygden. Och vad i hela fridens namn är det som säger att domkyrkan i en stad nödvändigtvis ska vara en form av måttstock för byggande på höjden?

Karlstadsbo

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.