2017-04-21 06:00

2017-04-21 06:00

Därför föredrar allt fler bil:bussförbindelserna är usla

HAMMARÖ: Hur tänker kommunen och Värmlandstrafik?

OSYNKRONISERAT.

I över ett år har ett stort antal boende på Hälltorp och Nolgård på Hammarö varit utan fungerande bussförbindelse.

Då vår buss plötsligt drogs in blev det protester och som plåster på såren fick vi en liten extrabuss, som skulle ta oss till och från den nybyggda bytespunkten, som numera alla Hammarö bussar skulle passera – men inte efter arbetets slut och inte heller vardagskvällar och helger...

Och som om detta inte skulle vara straff nog, gjordes en tidtabell som inte tog hänsyn till anslutningsbussarnas avgångar!

Detta betyder i realiteten att resande först måste gå till en hållplats, invänta en buss, åka några minuter, kliva av och sedan vara beredda på att vänta en kvart eftersom bytesbussen just har avgått.

Är det så konstigt att extrabussen oftast går tom? Är det så konstigt att vi åker mer och mer bil? Är det bra för miljön? Hur tänker Hammarö kommun och Värmlandstrafik egentligen?

Eva och Stig Almqvist

I över ett år har ett stort antal boende på Hälltorp och Nolgård på Hammarö varit utan fungerande bussförbindelse.

Då vår buss plötsligt drogs in blev det protester och som plåster på såren fick vi en liten extrabuss, som skulle ta oss till och från den nybyggda bytespunkten, som numera alla Hammarö bussar skulle passera – men inte efter arbetets slut och inte heller vardagskvällar och helger...

Och som om detta inte skulle vara straff nog, gjordes en tidtabell som inte tog hänsyn till anslutningsbussarnas avgångar!

Detta betyder i realiteten att resande först måste gå till en hållplats, invänta en buss, åka några minuter, kliva av och sedan vara beredda på att vänta en kvart eftersom bytesbussen just har avgått.

Är det så konstigt att extrabussen oftast går tom? Är det så konstigt att vi åker mer och mer bil? Är det bra för miljön? Hur tänker Hammarö kommun och Värmlandstrafik egentligen?

Eva och Stig Almqvist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.