2017-04-20 06:00

2017-04-20 06:00

Affärsidkare prioriteras bort

KARLSTAD/BERGVIK: Krångliga turer för många som åker buss

Buss 4 går från Drottninggatan via Våxnäs och Gruvlyckan till hållplatsen vid Ica Maxis ingång i Bergviks köpcentrum – men vänder sedan och kör tillbaka till Drottninggatan utan att stanna vid ingången till Coop, en hållplats längre bort.

Buss 1 går också från Drottninggatan, men utan att köra in till Våxnäs och Gruvlyckan. Den stannar sedan vid Ica Maxi och Coop, fortsätter till Ikea och vidare till Skutberget där den vänder för att via Ikea, Coop och Maxi, gå tillbaka till Drottninggatan – utan att stanna till vare sig på Gruvlyckan eller Våxnäs.

Kunder från Våxnäs och Gruvlyckan som vill handla i alla de butiker – Systembolaget med flera – som finns i den sydvästra änden av Bergviks köpcentrum måste alltså kliva av vid Ica Maxi och sedan gå genom hela köpcentret för att nå önskade butiker. Eller så tvingas de att ta buss 4 till Ica Maxi och sedan vänta upp till 15 minuter för att kunna byta till buss 1 och åka en hållplats till Coop.

Därefter, när de ska tillbaka, får de ta buss 1, åka en hållplats till Ica Maxi och där återigen vänta upp till 15 minuter för att krångla med byte till buss 4, som stannar vid Gräsdalen, Gruvlyckan och Våxnäs innan Drottninggatan.

Och med sig hem får de kanske tinade kyl- och frysvaror från Coop, krossade glasflaskor från Systembolaget och en allmän besvikelse på Karlstadsbuss.

Varför väljer Karlstadsbuss att prioritera bort Coop, Systembolaget, Albrekts guld och alla andra affärsidkare i Bergviks köpcentrums sydvästra ända?

Janne T

Buss 4 går från Drottninggatan via Våxnäs och Gruvlyckan till hållplatsen vid Ica Maxis ingång i Bergviks köpcentrum – men vänder sedan och kör tillbaka till Drottninggatan utan att stanna vid ingången till Coop, en hållplats längre bort.

Buss 1 går också från Drottninggatan, men utan att köra in till Våxnäs och Gruvlyckan. Den stannar sedan vid Ica Maxi och Coop, fortsätter till Ikea och vidare till Skutberget där den vänder för att via Ikea, Coop och Maxi, gå tillbaka till Drottninggatan – utan att stanna till vare sig på Gruvlyckan eller Våxnäs.

Kunder från Våxnäs och Gruvlyckan som vill handla i alla de butiker – Systembolaget med flera – som finns i den sydvästra änden av Bergviks köpcentrum måste alltså kliva av vid Ica Maxi och sedan gå genom hela köpcentret för att nå önskade butiker. Eller så tvingas de att ta buss 4 till Ica Maxi och sedan vänta upp till 15 minuter för att kunna byta till buss 1 och åka en hållplats till Coop.

Därefter, när de ska tillbaka, får de ta buss 1, åka en hållplats till Ica Maxi och där återigen vänta upp till 15 minuter för att krångla med byte till buss 4, som stannar vid Gräsdalen, Gruvlyckan och Våxnäs innan Drottninggatan.

Och med sig hem får de kanske tinade kyl- och frysvaror från Coop, krossade glasflaskor från Systembolaget och en allmän besvikelse på Karlstadsbuss.

Varför väljer Karlstadsbuss att prioritera bort Coop, Systembolaget, Albrekts guld och alla andra affärsidkare i Bergviks köpcentrums sydvästra ända?

Janne T

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.