2017-04-19 06:00

2017-04-19 06:00

Skattejakten har blivit hysterisk

SVERIGE:

Pomperipossas varulvständer har blivit vassare...

Härom året utförde jag som pensionär konsulttjänster vilka fakturerades via mitt handelsbolag. När det var dags för deklarationen medförde intäkterna från bolaget en höjd skatt med 30 000 kronor. Det beskattade kapitalet som blev kvar i bolaget uppgick till 16 500 kronor, så kontentan av mitt extraarbete blev en förlust med 13 500 kronor...

I tidningen Sunt förnuft kan man läsa att vår finansminister Magdalena Andersson (S) har haft kontakt med Portugals motsvarighet Mário Centano för att undersöka vilka möjligheter det finns att komma åt de svenska pensionärer som har valt att bosätta sig i Portugal.

Den hysteriska skattejakten verkar inte ha några gränser!

Thore Karlsson

Pomperipossas varulvständer har blivit vassare...

Härom året utförde jag som pensionär konsulttjänster vilka fakturerades via mitt handelsbolag. När det var dags för deklarationen medförde intäkterna från bolaget en höjd skatt med 30 000 kronor. Det beskattade kapitalet som blev kvar i bolaget uppgick till 16 500 kronor, så kontentan av mitt extraarbete blev en förlust med 13 500 kronor...

I tidningen Sunt förnuft kan man läsa att vår finansminister Magdalena Andersson (S) har haft kontakt med Portugals motsvarighet Mário Centano för att undersöka vilka möjligheter det finns att komma åt de svenska pensionärer som har valt att bosätta sig i Portugal.

Den hysteriska skattejakten verkar inte ha några gränser!

Thore Karlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.