2017-04-19 06:00

2017-04-19 06:00

Misskötseln är monumental

KARLSTAD: Den natursköna oasen Skutberget

Hemliga planer för Skutberget, som inte kommuninvånarna får ta del av, läser jag i NWT.

Efter åratal av misskötsel av Skutberget planerar Karlstads kommun nu alltså att i hemlighet avveckla motionscentralen och riva Skutbergsgården – och uppföra ett lekland, om man ska tro artikeln i NWT.

I mina ögon är det senaste decenniets misskötsel av den natursköna oasen Skutberget monumental. De som har ansvarat för den borde ställa sina platser till förfogande. Och Karlstadborna, inte minst alla de som regelmässigt besöker Skutberget, borde tillfrågas om vad de vill med området. Lekland lär inte hamna speciellt högt på dagordningen, det kan jag lova!

En liknande undersökning gjordes för ett antal år sedan, fast då med inriktning på besöksnäringen. Naturmiljö, lugn och ro samt avskildhet toppade listan över vad som då efterfrågades. Lekland fanns inte med alls. Har ni glömt den undersökningen, kära ”utvecklare”?

Gör om och gör rätt! Sätt omedelbart stopp för hemlighetsmakeriet! Involvera medborgarna i en 100-procentigt transparent process!

Skutberget tillhör Karlstadsborna. Inte ett antal kommunala politiker och tjänstemän, eller exploatörer.

Peter Sörensen

Karlstad

Hemliga planer för Skutberget, som inte kommuninvånarna får ta del av, läser jag i NWT.

Efter åratal av misskötsel av Skutberget planerar Karlstads kommun nu alltså att i hemlighet avveckla motionscentralen och riva Skutbergsgården – och uppföra ett lekland, om man ska tro artikeln i NWT.

I mina ögon är det senaste decenniets misskötsel av den natursköna oasen Skutberget monumental. De som har ansvarat för den borde ställa sina platser till förfogande. Och Karlstadborna, inte minst alla de som regelmässigt besöker Skutberget, borde tillfrågas om vad de vill med området. Lekland lär inte hamna speciellt högt på dagordningen, det kan jag lova!

En liknande undersökning gjordes för ett antal år sedan, fast då med inriktning på besöksnäringen. Naturmiljö, lugn och ro samt avskildhet toppade listan över vad som då efterfrågades. Lekland fanns inte med alls. Har ni glömt den undersökningen, kära ”utvecklare”?

Gör om och gör rätt! Sätt omedelbart stopp för hemlighetsmakeriet! Involvera medborgarna i en 100-procentigt transparent process!

Skutberget tillhör Karlstadsborna. Inte ett antal kommunala politiker och tjänstemän, eller exploatörer.

Peter Sörensen

Karlstad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.