2017-03-21 06:00

2017-03-21 06:00

Kommunen bortser helt från berördas synpunkter

KARLSTAD: Blir invaggade i en falsk trygghet

INKOMPETENS.

Enligt Magnus Ranstorp, Sveriges kanske främste expert på terrorbekämpning, saknar Sveriges kommuner styrdokument och handlingsplaner för att upptäcka radikalisering.

I denna inte så särskilt smickrande skara befinner sig också Karlstads kommun. Att kommunstyrelsens ordförande Per Samuel Nisser (M) då försöker att invagga kommunens invånare i en falsk trygghet om vilka konsekvenser som ett moskébygge kan få är direkt oförskämt. Inte en enda lokal politiker har kompetenta kunskaper om vilka konsekvenser och risker som ett moskébygge kan tänkas medföra.

När vi läser Karlstads kommuns rapport om hur de har bemött alla de 400 inkomna skrivelser som är negativa till ett moskébygge, och att kommunen väljer att bortse från vad Karlstads invånare tycker, då blir jag förbannad.

Varför ska kommunen ljuga för oss i ett försök att lugna allas oro? Kommunen har noll koll! Det är befängt att man ens tar upp ärendet i stadsbyggnadsnämnden.

Vi på Rud

Enligt Magnus Ranstorp, Sveriges kanske främste expert på terrorbekämpning, saknar Sveriges kommuner styrdokument och handlingsplaner för att upptäcka radikalisering.

I denna inte så särskilt smickrande skara befinner sig också Karlstads kommun. Att kommunstyrelsens ordförande Per Samuel Nisser (M) då försöker att invagga kommunens invånare i en falsk trygghet om vilka konsekvenser som ett moskébygge kan få är direkt oförskämt. Inte en enda lokal politiker har kompetenta kunskaper om vilka konsekvenser och risker som ett moskébygge kan tänkas medföra.

När vi läser Karlstads kommuns rapport om hur de har bemött alla de 400 inkomna skrivelser som är negativa till ett moskébygge, och att kommunen väljer att bortse från vad Karlstads invånare tycker, då blir jag förbannad.

Varför ska kommunen ljuga för oss i ett försök att lugna allas oro? Kommunen har noll koll! Det är befängt att man ens tar upp ärendet i stadsbyggnadsnämnden.

Vi på Rud

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.