2017-03-20 06:00

2017-03-20 06:00

50 miljoner kronor försvann

GLASMINARET: Vad får Karlstadsborna för rabatten?

Karlstads kommun vill inte ha någon minaret på Rud, men på det kulturskyddade Almentorget i centrum går det tydligen bra!

Mikael Solberg ska få bygga ett höghus på 16 våningar i den trånga passagen mellan Drottninggatan och Älvpromenaden – och dessutom för en påbyggnad på gamla stadshuset med tre våningar samt bygga ett nytt trevåningshus på parkeringsplatsen. Och han får själv välja vad han vill inreda byggnaderna med: kontor, bostäder, restauranger eller vad som helst.

Solberg köpte stadshuset för cirka 50 miljoner kronor. Andra intressenter var villiga att betala drygt 100 miljoner. Det vore intressant att få ta del av avtalet och se vad vi Karlstadsbor får för rabatten på 50 miljoner...

Vad är det för några kommunpolitiker och tjänstemän vi har? Har de ingen som helst känsla för vad som passar in i ett kulturarvsområde? Hur kan de gå på en så befängd idé som att bygga på Almentorget – och dessutom en glasminaret?

De som håller med mig i denna fråga uppmanar jag att protestera mot förslaget, som nu tydligen ”ligger ute på samråd”.

Bjarne Persson

Karlstads kommun vill inte ha någon minaret på Rud, men på det kulturskyddade Almentorget i centrum går det tydligen bra!

Mikael Solberg ska få bygga ett höghus på 16 våningar i den trånga passagen mellan Drottninggatan och Älvpromenaden – och dessutom för en påbyggnad på gamla stadshuset med tre våningar samt bygga ett nytt trevåningshus på parkeringsplatsen. Och han får själv välja vad han vill inreda byggnaderna med: kontor, bostäder, restauranger eller vad som helst.

Solberg köpte stadshuset för cirka 50 miljoner kronor. Andra intressenter var villiga att betala drygt 100 miljoner. Det vore intressant att få ta del av avtalet och se vad vi Karlstadsbor får för rabatten på 50 miljoner...

Vad är det för några kommunpolitiker och tjänstemän vi har? Har de ingen som helst känsla för vad som passar in i ett kulturarvsområde? Hur kan de gå på en så befängd idé som att bygga på Almentorget – och dessutom en glasminaret?

De som håller med mig i denna fråga uppmanar jag att protestera mot förslaget, som nu tydligen ”ligger ute på samråd”.

Bjarne Persson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.