2017-03-18 06:00

2017-03-18 06:00

”Tidigt samråd” – ett dåligt skämt!

KARLSTADS KOMMUN:

Karlstads kommun kallade till ett så kallat tidigt samråd för att ”få ett så bra underlag som möjligt till det formella samrådet”. Där presenterade kommunen ett förslag, ihop med Karlstadhus och Prepart om att ändra detaljplanen för Träffen 1 (Lagmansgatan 19) till bostäder i stället för kommersiellt område. Förslaget var att det skulle byggas ett Fyra–fem-våningshus med cirka 20 lägenheter. Antal parkeringsplatser som diskuterades var cirka 0,7 per hushåll.

Vi omkringboende motsatte oss kraftigt ett så högt hus i ett villa- och småhusområde med en- och tvåplanshus. Bygg gärna ett bostadshus, men se till att det passar in med övrig bebyggelse. Dessutom var vi skeptiska till att parkeringsplatserna skulle räcka; enligt Statistiska centralbyrån finns det 1,0 bil per hushåll och är svagt stigande. Närmare 600 namnteckningar från närboende som protestrede mot det planerade nybygget har överlämnats till kommunen.

Nu presenterar kommunen förslaget de tagit in synpunkterna på. Huset är på sex våningar, 30 lägenheter och 13 parkeringsplatser – det vill säga 0,4 parkeringsplatser per hushåll.

Så mycket för ett samråd i syfte att ta in närboendes åsikter... Hyckleri är vad det är, och stadsbyggnadsnämndens ordförande Peter Kullgren (KD) har gett oss ett ansikte på detta. Kommunen skiter fullständigt i vad folk tycker!

Uno Söderström

Karlstads kommun kallade till ett så kallat tidigt samråd för att ”få ett så bra underlag som möjligt till det formella samrådet”. Där presenterade kommunen ett förslag, ihop med Karlstadhus och Prepart om att ändra detaljplanen för Träffen 1 (Lagmansgatan 19) till bostäder i stället för kommersiellt område. Förslaget var att det skulle byggas ett Fyra–fem-våningshus med cirka 20 lägenheter. Antal parkeringsplatser som diskuterades var cirka 0,7 per hushåll.

Vi omkringboende motsatte oss kraftigt ett så högt hus i ett villa- och småhusområde med en- och tvåplanshus. Bygg gärna ett bostadshus, men se till att det passar in med övrig bebyggelse. Dessutom var vi skeptiska till att parkeringsplatserna skulle räcka; enligt Statistiska centralbyrån finns det 1,0 bil per hushåll och är svagt stigande. Närmare 600 namnteckningar från närboende som protestrede mot det planerade nybygget har överlämnats till kommunen.

Nu presenterar kommunen förslaget de tagit in synpunkterna på. Huset är på sex våningar, 30 lägenheter och 13 parkeringsplatser – det vill säga 0,4 parkeringsplatser per hushåll.

Så mycket för ett samråd i syfte att ta in närboendes åsikter... Hyckleri är vad det är, och stadsbyggnadsnämndens ordförande Peter Kullgren (KD) har gett oss ett ansikte på detta. Kommunen skiter fullständigt i vad folk tycker!

Uno Söderström

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.