2016-11-24 06:00

2016-11-24 06:00

Tänk efter hur ni vilkl ha det innan ni rösta i skolfrågan

Norra Råda:

Till Socialdemokraterna i Hagfors kommunfullmäktige.

För något år sedan blev jag medlem i partiet i tron att det var ett parti för framtiden. Ett parti som arbetade med visioner och utveckling i alla kommundelar i Hagfors. I varje fall lät det så när ni pratade. Nu gäller det inte längre. Jag förstår att detta är vad man brukar kalla valfläsk.

Inte så långt efter att Ni tillträdde den här mandatperioden kom ni med dråpslaget mot Råda skola och Rådabygden. Ni skulle halvera skolan i Råda till en F–3 skola. Ingen hade hört talas om detta före valet. I alla fall inte vi som skulle rösta.

Nu har det varit folkomröstning, flera tusen av kommuninnevånarna har röstat för en F-6 skola i Råda. Har ni inte hört det – eller bryr ni er inte. Om så är fallet så det skamligt! Skäms! Jag och många, många med mig känner oss svikna.

På måndag skall ni fatta beslut. Tänk efter vad ni gör. Låt ingen annan tänka och bestämma år er.

Ni skall fatta ett beslut som ni skall bära med er ut till kommuninnevånarna och barnen i Råda och se dem i ögonen. Tänk efter en gång till. Rösta för framtiden och F-6 i Råda.

Helge Johansson

Till Socialdemokraterna i Hagfors kommunfullmäktige.

För något år sedan blev jag medlem i partiet i tron att det var ett parti för framtiden. Ett parti som arbetade med visioner och utveckling i alla kommundelar i Hagfors. I varje fall lät det så när ni pratade. Nu gäller det inte längre. Jag förstår att detta är vad man brukar kalla valfläsk.

Inte så långt efter att Ni tillträdde den här mandatperioden kom ni med dråpslaget mot Råda skola och Rådabygden. Ni skulle halvera skolan i Råda till en F–3 skola. Ingen hade hört talas om detta före valet. I alla fall inte vi som skulle rösta.

Nu har det varit folkomröstning, flera tusen av kommuninnevånarna har röstat för en F-6 skola i Råda. Har ni inte hört det – eller bryr ni er inte. Om så är fallet så det skamligt! Skäms! Jag och många, många med mig känner oss svikna.

På måndag skall ni fatta beslut. Tänk efter vad ni gör. Låt ingen annan tänka och bestämma år er.

Ni skall fatta ett beslut som ni skall bära med er ut till kommuninnevånarna och barnen i Råda och se dem i ögonen. Tänk efter en gång till. Rösta för framtiden och F-6 i Råda.

Helge Johansson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.