2016-11-24 06:00

2016-11-24 06:00

Använd reflex, snälla ni!

Höstmörker

Jag vill be alla boende i Värmlands städer att använda reflexer av något slag. Varje dag dyker det upp någon bakom en bil eller ett gathörn som inte syns förrän någon meter innan de kliver ut på gatan. De som bor på landsbygden, eller har djur, vet att de behöver synas men i städerna verkar det finnas en tro på att det inte är mörkt. Den här årstiden är dessutom gatorna ofta blanka av regn med reflekterande ljus som försämrar sikten så, snälla, ta på en reflex.

Sören

Jag vill be alla boende i Värmlands städer att använda reflexer av något slag. Varje dag dyker det upp någon bakom en bil eller ett gathörn som inte syns förrän någon meter innan de kliver ut på gatan. De som bor på landsbygden, eller har djur, vet att de behöver synas men i städerna verkar det finnas en tro på att det inte är mörkt. Den här årstiden är dessutom gatorna ofta blanka av regn med reflekterande ljus som försämrar sikten så, snälla, ta på en reflex.

Sören

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.