2016-10-17 06:00

2016-10-17 06:00

Värmland hör till Svealand

REGIONINDELNING:

Värmland ingår naturligt i Svealand. Så varför ändra till en ny indelning, som dessutom är sämre för oss värmlänningar? Vi bor mellan Oslo och Stockholm, med bra förbindelser och möjlighet till bra sjukvård. Avstånden känns inte så långa utan vi kan pendla till jobb en timme bort med tåg eller bil. Dessutom är vi önskade från båda hållen, och historiskt har vi haft en medlande roll mellan länderna och har fortfarande ett gott inflytande i regionen.

Vad blir kvar av tjänstemannastaden Karlstad när landstinget och länsstyrelsen med landshövdingen med flera försvinner till Göteborg? inte mycket till motor i alla fall! Göteborg ligger i ett kustlän, långt bort, och vänertrafiken missgynnas genom deras planerade låga bro över Göta älv. Hur intressanta är vi egentligen för göteborgarna? Vänern, vårt svenska innanhav förenar oss inte heller i den tänkta Västra Götalandsregionen utan det snarare skiljer oss åt.

De politiker som röstar för att Värmland ska ingå i Västra Götalandsregionen, har de verkligen tänkt färdigt? Vad grundar de sina beslut på? Deras argument bör redovisas ordentligt i media!

Carin Martin

Värmlänning

Värmland ingår naturligt i Svealand. Så varför ändra till en ny indelning, som dessutom är sämre för oss värmlänningar? Vi bor mellan Oslo och Stockholm, med bra förbindelser och möjlighet till bra sjukvård. Avstånden känns inte så långa utan vi kan pendla till jobb en timme bort med tåg eller bil. Dessutom är vi önskade från båda hållen, och historiskt har vi haft en medlande roll mellan länderna och har fortfarande ett gott inflytande i regionen.

Vad blir kvar av tjänstemannastaden Karlstad när landstinget och länsstyrelsen med landshövdingen med flera försvinner till Göteborg? inte mycket till motor i alla fall! Göteborg ligger i ett kustlän, långt bort, och vänertrafiken missgynnas genom deras planerade låga bro över Göta älv. Hur intressanta är vi egentligen för göteborgarna? Vänern, vårt svenska innanhav förenar oss inte heller i den tänkta Västra Götalandsregionen utan det snarare skiljer oss åt.

De politiker som röstar för att Värmland ska ingå i Västra Götalandsregionen, har de verkligen tänkt färdigt? Vad grundar de sina beslut på? Deras argument bör redovisas ordentligt i media!

Carin Martin

Värmlänning

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.