2016-10-17 06:00

2016-10-17 06:00

Bilda ett natur- och kulturreservat

STORREGION: Värmland, Dalarna, Dalsland

Värmland, Dalarna och Dalsland bör slås samman och bilda ett natur- och kulturreservat. Den snabbast växande sektorn i världen är turism och upplevelsenäringar. Det finns en enorm potential här som inte tas tillvara i dag.

Vi ser inte heller ut att ha något alternativ. I regionfrågan ser vi att viktiga intressenter i Västra Götaland inte ser oss som något annat än glesbygd.

Indelningskommitténs främsta argument för Västra Götalands län är att stärka kulturvärden. Även inom avsnittet om näringslivet lyfts Vänern upp främst när det gäller natur och kulturturism.

I Uppsala- och Örebroregionen ser de oss inte på annat sätt än att vi kan bidra med sjuka medborgare, så att de kan utveckla sin regionsjukvård.

Här i Värmland finns inga drivkrafter och visioner eller praktisk handling som syftar till att skapa utveckling. Värmlands politiker är alltför splittrade i samtliga frågor, inom alla områden. Värmlänningarna svarar själva i 2014 års medborgarundersökning att detaljhandel och turism är de viktigaste näringarna för oss. Så ett kultur- och naturreservat blir ju ett utmärkt sätt att bevara mycket som det är och skapa sysselsättning i en framtidsbransch. E18-stråket är den del som kan innehålla annan sysselsättning och skapa en infrastruktur så att turisterna kan komma hit. Troligtvis finns det mycket medel från EU:s regionala utvecklingsfonder som kan hjälpa till att bygga upp näringen.

Visionären

Värmland, Dalarna och Dalsland bör slås samman och bilda ett natur- och kulturreservat. Den snabbast växande sektorn i världen är turism och upplevelsenäringar. Det finns en enorm potential här som inte tas tillvara i dag.

Vi ser inte heller ut att ha något alternativ. I regionfrågan ser vi att viktiga intressenter i Västra Götaland inte ser oss som något annat än glesbygd.

Indelningskommitténs främsta argument för Västra Götalands län är att stärka kulturvärden. Även inom avsnittet om näringslivet lyfts Vänern upp främst när det gäller natur och kulturturism.

I Uppsala- och Örebroregionen ser de oss inte på annat sätt än att vi kan bidra med sjuka medborgare, så att de kan utveckla sin regionsjukvård.

Här i Värmland finns inga drivkrafter och visioner eller praktisk handling som syftar till att skapa utveckling. Värmlands politiker är alltför splittrade i samtliga frågor, inom alla områden. Värmlänningarna svarar själva i 2014 års medborgarundersökning att detaljhandel och turism är de viktigaste näringarna för oss. Så ett kultur- och naturreservat blir ju ett utmärkt sätt att bevara mycket som det är och skapa sysselsättning i en framtidsbransch. E18-stråket är den del som kan innehålla annan sysselsättning och skapa en infrastruktur så att turisterna kan komma hit. Troligtvis finns det mycket medel från EU:s regionala utvecklingsfonder som kan hjälpa till att bygga upp näringen.

Visionären

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.