2016-10-15 06:00

2016-10-15 06:00

Fina grönområden offras

KARLSTAD/SUNDSTA TORG: Har i över två års tid försökt göra sina röster hörda

Replik till Peter Kullgren (NWT 3/10):

Vi förstår inte hur du kan föreslå signaturen Lilla jag (NWT 29/9) att ta del i samråd och göra sin röst hörd där, när det hela ändå handlar om ett spel för galleriet i samband med bostadsbyggande i Karlstads kommun.

Undertecknad bostadsrättsförening har tillsammans med fem andra föreningar inom Sundsta, plus ett stort antal institutioner och privatpersoner, i över två års tid försökt göra våra röster hörda. Vi har trott att man i demokratisk anda haft möjligheten att påverka planeringen av Sundsta torg, men ingenting har hänt annat än att man har än ändrat höjden mellan husen: antalet våningar kvarstår – med höghus på 11, 13 och 17 våningar.

Signaturen Lilla jag ska inte låta sig luras till att tro sig kunna påverka! Allt är redan beslutat mellan kommunens politiker och aktuella byggherrar. Vi rekommenderar signaturen Lilla jag att i stället lägga sin tid och sitt engagemang på annat.

För din kännedom, Peter Kullgren, kan vi tala om att ett grönområde vid närliggande Hagaborgsgatan och Rudsvägen, Norrstrand 1:1, kommer att bebyggas med ett sjuvåningar högt hus. Ett grönområde med ett stort vackert träd kommer att offras, trots din försäkran om att så inte skall ske annat än i sällsynta undantagsfall.

Det förpliktigar att vara kristdemokrat!

Brf Snickaren

Replik till Peter Kullgren (NWT 3/10):

Vi förstår inte hur du kan föreslå signaturen Lilla jag (NWT 29/9) att ta del i samråd och göra sin röst hörd där, när det hela ändå handlar om ett spel för galleriet i samband med bostadsbyggande i Karlstads kommun.

Undertecknad bostadsrättsförening har tillsammans med fem andra föreningar inom Sundsta, plus ett stort antal institutioner och privatpersoner, i över två års tid försökt göra våra röster hörda. Vi har trott att man i demokratisk anda haft möjligheten att påverka planeringen av Sundsta torg, men ingenting har hänt annat än att man har än ändrat höjden mellan husen: antalet våningar kvarstår – med höghus på 11, 13 och 17 våningar.

Signaturen Lilla jag ska inte låta sig luras till att tro sig kunna påverka! Allt är redan beslutat mellan kommunens politiker och aktuella byggherrar. Vi rekommenderar signaturen Lilla jag att i stället lägga sin tid och sitt engagemang på annat.

För din kännedom, Peter Kullgren, kan vi tala om att ett grönområde vid närliggande Hagaborgsgatan och Rudsvägen, Norrstrand 1:1, kommer att bebyggas med ett sjuvåningar högt hus. Ett grönområde med ett stort vackert träd kommer att offras, trots din försäkran om att så inte skall ske annat än i sällsynta undantagsfall.

Det förpliktigar att vara kristdemokrat!

Brf Snickaren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.