2016-10-14 14:17

2016-10-14 14:17

Inget att vara rädd för

ISLAM:

Replik till signaturen Marie (NWT 7/10):

Menar du på fullaste allvar att om man bygger en religiös byggnad i ett visst område, så kommer det leda till att det området blir segregerat? Tänkte du att alla som bor på till exempel Kronoparken och som är muslimer ska utvandra till Rud, enbart för moskén?

Först och främst så råder det bostadsbrist. Att flytta omkring och få bostad är inte speciellt enkelt. För det andra så är inte alla muslimer (mig inkluderad) intresserade av en moské och kommer aldrig sätta sin fot där. För det tredje råder det religionsfrihet i Sverige och de som är intresserade av att praktisera sin religion ska få göra detta. Chansen är stor att majoritet av de personer som i framtiden kommer att besöka moskén på Rud, enbart infinner sig där några timmar varje fredag.

Det är väldigt synd att det råder så mycket rädsla för en moské bland en del Rudsbor. Prata i stället med de människor som önskar en moské, så kanske ni märker att majoriteten är helt vanliga människor som alla andra.

Rädsla är vår främsta fiende

Replik till signaturen Marie (NWT 7/10):

Menar du på fullaste allvar att om man bygger en religiös byggnad i ett visst område, så kommer det leda till att det området blir segregerat? Tänkte du att alla som bor på till exempel Kronoparken och som är muslimer ska utvandra till Rud, enbart för moskén?

Först och främst så råder det bostadsbrist. Att flytta omkring och få bostad är inte speciellt enkelt. För det andra så är inte alla muslimer (mig inkluderad) intresserade av en moské och kommer aldrig sätta sin fot där. För det tredje råder det religionsfrihet i Sverige och de som är intresserade av att praktisera sin religion ska få göra detta. Chansen är stor att majoritet av de personer som i framtiden kommer att besöka moskén på Rud, enbart infinner sig där några timmar varje fredag.

Det är väldigt synd att det råder så mycket rädsla för en moské bland en del Rudsbor. Prata i stället med de människor som önskar en moské, så kanske ni märker att majoriteten är helt vanliga människor som alla andra.

Rädsla är vår främsta fiende

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.