2016-10-13 06:00

2016-10-13 06:00

Varför ska vi krångla till det?

INSÄNDARE

Jag förstår inte varför Värmland ska vända söderut i regionfrågan när vi österut har ett universitets- och regionsjukhus i Örebro bara knappt tolv mil bort! Dessutom har vi Karlskoga och Degerfors som redan tillhör Örebro län. Varför krångla till det med dessa gamla beteckningar som Götaland, Svealand och så vidare. Enklare vore det väl att dela in Sverige i Nord, Mellan och Sydregionen!

Hans Nilsson

Jag förstår inte varför Värmland ska vända söderut i regionfrågan när vi österut har ett universitets- och regionsjukhus i Örebro bara knappt tolv mil bort! Dessutom har vi Karlskoga och Degerfors som redan tillhör Örebro län. Varför krångla till det med dessa gamla beteckningar som Götaland, Svealand och så vidare. Enklare vore det väl att dela in Sverige i Nord, Mellan och Sydregionen!

Hans Nilsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.