2016-10-13 06:00

2016-10-13 06:00

Varför detta intresse för Tye?

Hammarö: Häpnar över Moderaterna

När man läser om utbyggnadsplanerna på Tye häpnar man över med vilken energi Hammarös moderater engagerar sig i frågan. Vore det inte bättre att Moderaterna engagerar sig i lokalpolitiska frågor som vård och omsorg och speciellt med tanke på att medelåldern är relativt hög på Tye! Ledande företrädare i Moderaterna på Hammarö har under lång tid engagerat sig i lägre anslutningskostnader för VA för de boende på Tye och nu protesterar Moderaterna mot en utbyggnad och nya grannar. På Tye är sedan många år alla attraktiva strandtomter ianspråktagna av de boende. Det finns ingen strandremsa kvar att bygga på så debatten handlar om huruvida några hus skall få byggas på en liten bit åkermark mitt på halvön. Moderaternas stora lokala hjärtefrågor de senaste åren är att subventionera de Tyebor som solidariskt måste betala anslutningsavgift för VA. Det kallas fördelningspolitik, att ta från de fattiga och ge till de rika. Att få nya grannar kallas förtätad bebyggelse vilket är ett populärt uttryck för befolkningsutveckling. Moderaternas kassör bor närmaste granne med den omdebatterade utbyggnaden. Moderaterna har cirka 80 medlemmar på Hammarö och kanske är det inte fler än tre personer som bestämmer Moderaternas lokalpolitik. Gissa var dessa bor?

Granne

Tye

När man läser om utbyggnadsplanerna på Tye häpnar man över med vilken energi Hammarös moderater engagerar sig i frågan. Vore det inte bättre att Moderaterna engagerar sig i lokalpolitiska frågor som vård och omsorg och speciellt med tanke på att medelåldern är relativt hög på Tye! Ledande företrädare i Moderaterna på Hammarö har under lång tid engagerat sig i lägre anslutningskostnader för VA för de boende på Tye och nu protesterar Moderaterna mot en utbyggnad och nya grannar. På Tye är sedan många år alla attraktiva strandtomter ianspråktagna av de boende. Det finns ingen strandremsa kvar att bygga på så debatten handlar om huruvida några hus skall få byggas på en liten bit åkermark mitt på halvön. Moderaternas stora lokala hjärtefrågor de senaste åren är att subventionera de Tyebor som solidariskt måste betala anslutningsavgift för VA. Det kallas fördelningspolitik, att ta från de fattiga och ge till de rika. Att få nya grannar kallas förtätad bebyggelse vilket är ett populärt uttryck för befolkningsutveckling. Moderaternas kassör bor närmaste granne med den omdebatterade utbyggnaden. Moderaterna har cirka 80 medlemmar på Hammarö och kanske är det inte fler än tre personer som bestämmer Moderaternas lokalpolitik. Gissa var dessa bor?

Granne

Tye

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.