2016-10-13 11:07

2016-10-13 11:07

Nytt försök till förklaring

RELIGION:

Replik till signaturen Sören (NWT 11/10):

Du verkar inte ha förstått mitt budskap i min insändare. Jag har inte påstått att området runt katolska kyrkan och Jehovas vittnes lokal skulle vara befolkade bara av människor från deras trossamfund. Och jag vill poängtera att jag varken har rädsla eller lider av islamofobi. Jag ska förklara problematiken en gång till. Segregationen påverkar hela kommunen och risken är stor att Rud blir ett utsatt område. Det finns i Sverige cirka 53 utsatta områden i olika grad. 15 av dessa kallas särskilt utsatta områden. Kännetecknen för många av dessa områden är att de härstammar från 1960–1970-talens tid. Dess befolkning består av människor i utanförskap i olika former. Hög arbetslöshet, missbruk, kriminalitet, låg socialekonomisk standard och hög andel utlandsfödda. Dessa faktorer bidrar till att den sociala stressen ökar i området. Konsekvensen blir då att det blir en hög omflyttning i området, och de som har möjlighet flyttar därifrån. Och då har vi fått en utsatt stadsdel. Risken med att bygga en moské i stadsdelen Rud är att man riskerar att få en stor andel utlandsfödda i stadsdelen. Och därmed har vi fått en boendestruktur som inte gynnar en sund integration. Det finns i Sverige i dag cirka 15 riktiga moskéer för övrigt är det bönelokaler. Det är därför det är Viktigt när man planerar bygget av moskén att man inte bara tittar på PBL (plan- och bygglagen) utan man måste också titta på de sociala konsekvenserna. tillbaka till dina funderingar om Jehovas vittnen och katolska kyrkans placeringar så är inte någon av dem i ett område som riskerar att bli ett utsatt område.

Marie

Replik till signaturen Sören (NWT 11/10):

Du verkar inte ha förstått mitt budskap i min insändare. Jag har inte påstått att området runt katolska kyrkan och Jehovas vittnes lokal skulle vara befolkade bara av människor från deras trossamfund. Och jag vill poängtera att jag varken har rädsla eller lider av islamofobi. Jag ska förklara problematiken en gång till. Segregationen påverkar hela kommunen och risken är stor att Rud blir ett utsatt område. Det finns i Sverige cirka 53 utsatta områden i olika grad. 15 av dessa kallas särskilt utsatta områden. Kännetecknen för många av dessa områden är att de härstammar från 1960–1970-talens tid. Dess befolkning består av människor i utanförskap i olika former. Hög arbetslöshet, missbruk, kriminalitet, låg socialekonomisk standard och hög andel utlandsfödda. Dessa faktorer bidrar till att den sociala stressen ökar i området. Konsekvensen blir då att det blir en hög omflyttning i området, och de som har möjlighet flyttar därifrån. Och då har vi fått en utsatt stadsdel. Risken med att bygga en moské i stadsdelen Rud är att man riskerar att få en stor andel utlandsfödda i stadsdelen. Och därmed har vi fått en boendestruktur som inte gynnar en sund integration. Det finns i Sverige i dag cirka 15 riktiga moskéer för övrigt är det bönelokaler. Det är därför det är Viktigt när man planerar bygget av moskén att man inte bara tittar på PBL (plan- och bygglagen) utan man måste också titta på de sociala konsekvenserna. tillbaka till dina funderingar om Jehovas vittnen och katolska kyrkans placeringar så är inte någon av dem i ett område som riskerar att bli ett utsatt område.

Marie

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.